Από τις φθηνότερες χώρες της Ευρώπης στα ακίνητα η Κύπρος

Χαμηλές είναι οι τιμές στην Κύπρο, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, σύμφωνα με σχετική έρευνα που δημοσίευσε η KPMG.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι τιμές που σημειώνονται στα περισσότερα από τα κράτη της Ευρωπαϊκής ένωσης δεν ξεπερνούν τα €5.000 ανά τετραγωνικό μέτρο, την ώρα που οι εγχώριες τιμές στην Κύπρο διαμορφώνονται στα €1.790 ανά τετραγωνικό μέτρο.

Όπως αναφέρεται, η Κύπρος

βρίσκεται στην 31η θέση στην κατάταξη, ανάμεσα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο σύνολο της επικράτειας, διαθέτοντας τα φτηνότερα ακίνητα μετά τη Μολδαβία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και την Κροατία.

Όσον αφορά στους «πρωταθλητές» στις τιμές των ακινήτων, τα πρωτεία κατέχει το Μόναχο με €44,522 ανά τετραγωνικό, η Βρετανία με €25,575 και η Γαλλία με €13,639 ανά τετραγωνικό, ενώ ακολουθούν η Ρωσία, η Αυστρία, η Ελβετία, η Σουηδία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία και η Ιρλανδία.

Φτηνοί και στο ενοίκιο

Ενδεικτικά, η έρευνα προβαίνει στη σύγκριση των τιμών για ενοικίαση κατοικίας συνολικού εμβαδού 120 τ.μ. Όπως αναφέρει, στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης η τιμή δεν ξεπερνά τις €2.000 μηνιαίως, με την Κύπρο να βρίσκεται ξανά στα χαμηλά, καταλαμβάνοντας την 33η θέση του πίνακα, και με μέση τιμή ενοικίασης τα €757, παίρνοντας τον χαρακτηρισμό μιας από τις φθηνότερες χώρες για ενοικίαση στην Ευρώπη.

Από την άλλη πλευρά, στην κορυφή φιγουράρουν η Βρετανία με €8.213, η Γαλλία με €3.938 και η Ρωσία με €3.820.

Για τους επενδυτές της αγοράς κατοικίας, ο μέσος όρος της απόδοσης ενοικίων στην Κύπρο διαμορφώνεται στο 4,91%, την ώρα που κατά μέσο όρο στις ευρωπαϊκές χώρες ανέρχεται στο 4,91%.

Keywords
Τυχαία Θέματα