Από την Άρσεναλ και το Τσάμπιονς Λιγκ… στον Ερμή! (pics)

Μια σπουδαία κίνηση ολοκλήρωσε ο Ερμής. Ο Εμάνουελ Φρίνμποργκ υπόγραψε ήδη στους φτεροπόδαρους και θα αποτελέσει το νέο μεγάλο αστέρι της ομάδας. Τυχαίος παίκτης; Κάθε άλλο αφού η παραστάσεις του Γκανέζου διεθνή τεράστιες παρά τα 25 του χρόνια.

Από τις Ακαδημίς της Άρσεναλ, στην 1η ομάδα με τεχνικό τον Αρσέν Βενγκέρ, από την Πρέμιερ Λιγκ στ’ αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ και από κει και έπειτα σε Φούλαμ, Τσάρλτον ενώ τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην Ρωσία σε Ούφα και Άρσεναλ Τούλα.

Παίκτης

δυναμικός, ανασταλτικός μέσος που ξέρει μπάλα και δεν διστάζει να παίξει δυνατά τους αντιπάλους. Το ταλέντο του είναι δεδομένο, εξάλλου ο Αρσέν Βενγκέρ μίλησε στο παρελθόν με πολύ καλά λόγια την αξία του και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αγωνίστηκε σε 16 αγώνες με τους κανονιέρηδες.

Πόσο μάλλον όταν το 2011 αγωνίστηκε στον μαγικό κόσμο του Τσάμπιονς Λίγκ αρχικά κόντρα στην Ουντινέζε στα Προκριματικά και στην συνέχεια στους Ομίλους όταν βρέθηκε αντιμέτωπος δις με τον Ολυμπιακό Πειραιώς μετρώντας μάλιστα δύο 90λεπτα. Αγωνίστηκε μάλιστα και κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ωστόσο η καριέρα του θα μπορούσε να ήταν σαφώς καλύτερη εάν δεν είχε στο ενεργητικό του δύο πολύ σοβαρούς τραυματισμούς και μάλιστα στην ηλικία των 18 και στην ηλικία των 20 με ρήξη χιαστών συνδέσμων.

Αρχικά το 2010 όταν βρισκόταν στην Άρσεναλ όπου έμεινε εκτός δράσης για 6 και πλέον μήνες και τον Φεβρουάριο του 2012 όταν πήγε δανεικός στην Φούλαμ από την Άρσεναλ με αποτέλεσμα να τον κρατήσει εκτός για 7 μήνες.

Έκτοτε δεν μπόρεσε να παίξει καθιερωθεί στους κανονιέρηδες με αποτέλεσμα να βρει ποδοσφαιρική στέγη στην Ρωσία καταγράγοντας 28 αγώνες με την Ούφα και μόλις 4 συμμετοχές με την Άρσεναλ Τούλα.

Παρ’ όλα αυτά ο Εμάνουελ Φρίνμποργκ έχει όλα εκείνα τα στοιχεία του ποδοσφαιριστή που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τον Ερμή. Η ηλικία του δεν είναι απαγορευτική για νέο ξεκίνημα με τον διεθνή Γκανέζο μέσο να ευελπιστεί πως θα αναγεννηθεί ποδοσφαιρική στους φτεροπόδαρους.

Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι είχε χριστεί διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες της Αγγλίας πριν πάρει την απόφαση σε επίπεδο Ανδρών να επιλέξει την χώρα καταγωγής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα