Από κόσκινο τα αρχεία των αγνοούμενων

Ερχόμενη αντιμέτωπη με αυξανόμενες δυσκολίες στον εντοπισμό πρόσθετων ανθρωπίνων λειψάνων, η ΔΕΑ χρειάζεται επειγόντως να διευρύνει τις προσπάθειές της για την απόκτηση πληροφοριών που μπορεί να οδηγήσουν στην ανακάλυψη χώρων ταφής.

Ο Ελληνοκύπριος εκπρόσωπος Νέστορας Νέστορος σε συνέντευξη του στο Σίγμα τόνισε, ότι μετά από εκτενή συζήτηση τα μέλη της ΔΕΑ αποφάσισαν πλέον να ζητήσουν πρόσβαση σε πληροφορίες από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

"Συστάθηκε μια εντεταλμένη

μονάδα εντός της ΔΕΑ, που θα διεξάγει αρχειακή έρευνα. Αυτή, θα περιλαμβάνει μια ομάδα από ερευνητές, οι οποίοι θα επιφορτιστούν με το χρονοβόρο καθήκον να εξετάσουν κατά αμερόληπτο τρόπο τα αρχεία, στην Κύπρο και στο εξωτερικό, που σχετίζονται με τα γεγονότα του 1963/64 και του 1974", δήλωσε.

Τα μέλη της ΔΕΑ εκφράζουν την ελπίδα, αυτή η προσπάθεια να φέρει στο φως νέες πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό χώρων ταφής αγνοουμένων, δίνοντας έτσι απαντήσεις στις οικογένειες των θυμάτων.Έίναι γνωστή η μεχρι τώρα πρακτική της Τουρκίας κυρίως στις στρατιωτικές ζώνες αλλά όπως μας αποκάλυψε ο κύριος Νέστορος η προσπάθεια θα επεκταθεί και στο αρχειακό υλικό της Αγγλίας αλλά και της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα