Απεβίωσε γνωστός Κύπριος δικηγόρος στις ΗΠΑ

Απεβίωσε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ο πρώην ύπατος πρόεδρος της AHEPA (American Hellenic Education Progressive Association), Γκας Τζέιμς (Gus J. James) από το Νόρφολκ της Βιρτζίνια.

Ο εκλιπών ήταν 79 ετών και ένα από τα προβεβλημένα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης των τελευταίων δεκαετιών.

Είχε γεννηθεί ως Κώστας

Γιάνγκου Γιασεμής (Kostas Yiangou Yiassemis) στην Κύπρο το 1938. Με την οικογένειά του μετανάστευσε στις ΗΠΑ όταν ήταν 7 ετών.

Αποφοίτησε από το William and Mary School of Law το 1966. Ο Γκας αναδείχθηκε στις τάξεις της νομικής εταιρείας Kaufman &Canoles όπου τελικά έγινε Managing Partner, President και Chairman of the Board, πριν συνταξιοδοτηθεί.

Ήταν ενεργό μέλος της κοινότητας της εκκλησίας του Ευαγγελισμού στο Norfolk, έχοντας υπηρετήσει ως πρόεδρος της κοινότητας για οκτώ διαφορετικές θητείες.

Ως πρόεδρος του ταμείου για την κατασκευή, επέβλεψε την ολοκλήρωση ενός πρόσθετου κέντρου για την κοινότητα, αξίας 2 εκατ. δολάρια.

Υπηρέτησε επίσης σε πολλές οργανώσεις και θέσεις όπως: Commissioner στο Norfolk Airport Authority, μέλος του Board of Directors των Towne Point Club, Sentera Advisory board, Hampton Roads Chamber of Commerce και άλλα.

Καταλυπεί τη σύζυγό του, Helen N. Alexion και τις δύο κόρες του, Mary-Margaret και Nicole και έναν εγγόνι.


Keywords
Τυχαία Θέματα