Απεργούν οι καθηγητές μουσικής της ΟΕΛΜΕΚ

Ο Σύνδεσμος Καθηγητών Μουσικής ΟΕΛΜΕΚ ανακοινώνει ότι από σήμερα, 30 Απριλίου 2015, τίθενται σε ισχύ τα απεργιακά μέτρα, τα οποία -στην τελευταία Παγκύπρια Συνέλευσή του που πραγματοποιήθηκε στις 7/3/2015- αποφάσισε να εφαρμόσει στην περίπτωση που δεν ικανοποιούνται οι παιδαγωγικές και εργασιακές του θέσεις.

Όπως αναφέρεται, καθώς το πλαίσιο που διαμορφώνεται

από τις ποικίλες προτάσεις που ανακοινώνονται από διάφορους εμπλεκόμενους φορείς και άτομα απέχει από τις θέσεις του Συνδέσμου -έτσι όπως αυτές ψηφίστηκαν στην Παγκύπρια Συνέλευσή του και κοινοποιήθηκαν στην ΟΕΛΜΕΚ- η πιο πάνω απόφασή του για απεργιακά μέτρα είναι, πλέον, μονόδρομος.

Τα απεργιακά μέτρα περιλαμβάνουν αποχή από όλες τις δράσεις που δεν εμπίπτουν στο εξωδιδακτικό έργο των Καθηγητών/τριών Μουσικής, και μαζική αποχώρηση των μελών του Συνδέσμου Καθηγητών Μουσικής ΟΕΛΜΕΚ από την Οργάνωση.

Ο Σύνδεσμος ευελπιστεί ότι η υποβάθμιση του μαθήματος, έτσι όπως αυτή διαφαίνεται στις διάφορες προτάσεις, θα διορθωθεί πάραυτα και ότι τα πιο πάνω απεργιακά μέτρα θα καταστεί δυνατόν να αρθούν.

Όπως αναφέρεται, σε περίπτωση που η ύστατη αυτή προσπάθεια συναινετικού πνεύματος δεν τύχει της ανάλογης ανταπόκρισης από τα εμπλεκόμενα μέρη, ο Σύνδεσμος προειδοποιεί ότι αυτά θα φέρουν την ακεραία ευθύνη της σίγουρης δυσλειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα