Απεργία Πολιτικής Αεροπορίας Ελλάδος μέσα στο τριήμερο

Αναστάτωση προκάλεσε ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Ελλάδας (ΥΠΑ), σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοί της θα πραγματοποιήσουν απεργία μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ θα κατέλθουν σε 48ωρη απεργία την 31η Μαίου και την 1η Ιουνίου.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ειδοποιήθηκε και ο Πρωθυπουγρός Αλέξης Τσίπρας, με εξώδικη γνωστοποίηση.

Nεότερη ενημέρωση αναφέρει ότι δεν επιβεβαιώνεται ότι δεν θα γίνουν πτήσεις, και διευκρινίζεται ότι όσο δεν υπάρχει ενημέρωση προς αυτές, με έκδοση σχετικής αναγγελίας (ΝΟΤΑΜ), από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), και όχι από τους συλλόγους εργαζομένων, οι πτήσεις από και προς την Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια ζητούν:

- την άμεση απαιτούμενη χρηματοδότηση της Υπηρεσίας, για έργα και συντηρήσεις σε όλο το φάσμα των υποδομών των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας, καθώς και την εκπόνηση ενός υλοποιήσιμου σχεδίου ανάπτυξης αυτών.

- την άμεση στελέχωση της Υπηρεσίας, που λειτουργεί με προσωπικό κάτω από τα ελάχιστα απαιτούμενα και την άμεση καταβολή στους εργαζόμενους των δεδουλευμένων αμοιβών τους, που κάποιες από αυτές οφείλονται από την άνοιξη του 2014. Ζητάνε ενίσχυση σε προσωπικό, ενίσχυση σε έργα συντήρησης

Υπό έλεγχο η κατάσταση στην Κύπρο

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, η κατάσταση παρακολουθείται από τα κυπριακά αεροδρόμια και αν και εφόσον δεν αρθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, ο Εκπρόσωπος Τύπου Αδάμος Ασπρής, αναμένεται να προβεί σε σχετική ενημέρωση του κοινού μέχρι την Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα