Απάτη μέσω κινητού "κλέβει" στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών

Την εμφάνισή του έκανε εκ νέου η απάτη που καλεί τους χρήστες κινητών να δώσουν πληροφορίες για τα οικονομικά τους στοιχεία με «δόλωμα» εικονική ιστοσελίδα της Τράπεζας Κύπρου.

Συγκεκριμένα, ο χρήστης κινητού τηλεφώνου λαμβάνει ένα μήνυμα που περιέχει τον σύνδεσμο http://bankofcyprus.center/.

data-width="500">

Προσοχή! Νεα επίθεση σε πελάτες της Τράπεζας Κύπρου!http://bankofcyprus.center/ ειναι μια απάτη που σκοπό εχει την από...

Posted by Dino Pastos on Friday, 12 February 2016

Όταν ο χρήστης πατήσει τον σύνδεσμο εισέρχεται σε ιστοσελίδα, η οποία ζητά επικύρωση των τραπεζικών του στοιχείων. Ως εκ τούτου, τα πρόσωπα πίσω από την απάτη αποκτούν πρόσβαση στα οικονομικά δεδομένα του χρήστη.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας διαδικτύου, Ντίνος Παστός, εξήγησε ότι οι χάκερς μπορούν να δουν τα υπόλοιπα και τις κινήσεις του λογαριασμού καθώς επίσης και να αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Ο κ.Παστός συμβουλεύει τους πολίτες οι οποίοι λαμβάνουν τέτοιους συνδέσμους, είτε μέσω κινητών τηλεφώνων, είτε μέσω email, να μην του ανοίγουν. «Δεν πρέπει να επιβεβαιώνουμε ποτέ προσωπικά δεδομένα από τη στιγμή, που είναι αυτονόητο, ότι η τράπεζα γνωρίζει τα δεδομένα μας» τονίζει.

Η Τράπεζα δεν πρόκειται να ζητήσει με αυτόν τον τρόπο στοιχεία ποτέ από πελάτη της. Επίσης, η Τράπεζα δεν ζητάει επαλήθευση στοιχείων μέσω κινητού, ούτε μέσω διαδικτύου.

Τι κάνουμε σε περίπτωση που πέσουμε θύμα απάτης

Σε περίπτωση που πατήσατε τους κωδικούς της εικονικής ιστοσελίδας, αλλάξετε άμεσα τους κωδικούς μέσω υπολογιστή. Εναλλακτικά μπορείτε να καλέσετε την Τράπεζα Κύπρου στο 800 00800.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Sigma Live
Απάτη,apati