Απάντηση Κληρίδη για Έκθεση Ελεγκτή

Απάντηση στα όσα αναφέρει σε έκθεσή του ο Γενικός Ελεγκτής για τη Νομική Υπηρεσία, έδωσε ο Κώστας Κληρίδης.

Σε παρέμβασή του στο ΣΙΓΜΑ και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Κώστας Κληρίδης ανέφερε ότι, όπως εξηγήθηκε και σε επιστολές προς την Ελεγκτική Υπηρεσία, ένα μεγάλο μέρος της αύξησης των δαπανών δεν έχουν να κάνουν με τις έρευνες για την Οικονομία, αλλά αφορούν αναγκαστικές δαπάνες για νομικούς συμβούλους στο εξωτερικό.

ΓΕ:«Φωτιές» σε δικηγόρους Δημοκρατίας-Δαπάνες για Οικονομία

Οι νομικοί

αυτοί υπερασπίζονται τα συμφέροντα της Κύπρου στο εξωτερικό, αναφορικά με υποθέσεις επενδυτών οι οποίοι έχουν αναγάγει την ΚΔ, διεκδικώντας τεράστια ποσά ελέω αποφάσεων που έλαβε η Κύπρος, είπε.

«Πρέπει να τύχουμε της καλύτερης υπεράσπισης από διεθνούς περιωπής οίκους. Σε περίπτωση που νικήσει η Κύπρος, τα έξοδα θα τα δικαιούται», σημείωσε.

Εμπειρογνώμονες για σκάνδαλα Οικονομίας

Κληθείς να απαντήσει για τα εφόδια της Νομικής Υπηρεσίας στο κομμάτι αυτό, ανέφερε ότι έχει δαπανηθεί ποσό για να παρασχεθεί κάθε βοήθεια στους Αστυνομικούς Ανακριτές, που δεν έχουν και την απαραίτητη πείρα στα θέματα αυτά.

Η Νομική Υπηρεσία, ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας, παρά τις τεράστιες δυσκολίες λόγω υποστελέχωσης και άλλα, συνεχίζει το έργο της, το οποίο είναι ογκώδες, όπως είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα