Απάντηση Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε Συντεχνίες CYTA

Ανακοίνωση Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας σε σχέση με ανακοινώσεις συντεχνιών της Cyta


Σε σχέση με ανακοινώσεις συντεχνιών της Cyta που διαμαρτύρονται για την αναφορά του Γενικού Ελεγκτή, στη συζήτηση στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, για κακή κουλτούρα και τη θέση του ότι η Cyta αποτελεί κακό παράδειγμα διαχείρισης δημόσιου χρήματος, η Ελεγκτική Υπηρεσία παραπέμπει τους πολίτες στην ετήσια έκθεση της Υπηρεσίας

για την Cyta για το 2016, που βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα της: www.audit.gov.cy

Θα αναμέναμε ότι οι συντεχνίες θα εξεγείρονταν για τις συνεχιζόμενες σπατάλες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Cyta Hellas, στην Υπηρεσία CytaVision κ.λπ., που προστέθηκαν στην κατασπατάληση περίπου €200εκ. από το Ταμείο Συντάξεων της Cyta, για τις περιπτώσεις διαπλοκών και συγκρούσεων συμφερόντων που καταγράφονται στην έκθεση, και για τόσα άλλα φαινόμενα κακοδιαχείρισης, και όχι γιατί αυτά καταγράφονται και αναδεικνύονται από την Ελεγκτική Υπηρεσία. Αυτή μόνο η αντίδραση των συντεχνιών, αποδεικνύει το γενικευμένο πρόβλημα κουλτούρας στην Cyta.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συντεχνία ζητά να απολογηθούμε στον Αναπληρωτή Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή επειδή καταγράψαμε στην Έκθεσή μας ότι είχε καθοριστικό ρόλο στην απώλεια ποσού πέραν των €500.000 που «επενδύθηκαν» (χωρίς καμία διαδικασία ανοικτής επιλογής) σε ζημιογόνα ιδιωτική εταιρεία στην Ελλάδα, με τους ιδιοκτήτες/διευθυντές της οποίας είχε ιδιάζουσα σχέση, αφού αγόρασαν μαζί ακίνητη ιδιοκτησία στην Ελλάδα.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν πρόκειται να προσαρμόσει τις παρατηρήσεις της στις επιθυμίες καμίας συντεχνίας, ούτε και σκοπεύουμε να συμβιβάσουμε τις θέσεις μας από τις καθιερωμένες αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα