Απαίτηση Τραμπ για προστατευτισμό εμπορίου συζητούν οι G7

Συναντώνται σήμερα στην Ιταλία οι Υπουργοί Οικονομικών της ομάδας των G7, σε μια προσπάθεια να αναζητήσουν κοινό έδαφος και σταθερότητα στο μελλοντικό παγκόσμιο εμπόριο, μετά τη δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ για προστατευτισμό του αμερικανικού εμπορίου.

Η συνεδρία, η οποία θα συνεχιστεί και το Σάββατο, θα είναι η πρώτη συνάντηση με την Ομάδα των G7 για τον Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών Steven Mnuchin και πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs,

που έχει αναλάβει να μεταφέρει την οικονομική ατζέντα των ΗΠΑ.

Στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το θέμα, αξιωματούχοι από τα επτά μέλη της Ομάδας των πλούσιων βιομηχανικών χωρών, είχαν αναφέρει ότι οι διαφορές που υπάρχουν για τα σχέδια Τράμπ να απομακρυνθούν οι ΗΠΑ από τα όρια του ελεύθερου εμπορίου, έχουν τεθεί στο περιθώριο.

Η Ιταλία φιλοδοξεί να βρει έδαφος συμφωνίας μεταξύ του λαϊκίστικου και ασαφούς προγράμματος Τραμπ και των προτεραιοτήτων των κορυφαίων Ευρωπαίων εταίρων της Ουάσιγκτον (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), Καναδά και Ιαπωνία.

"Δεν θα υπάρξει ειδική σύνοδος για θέματα εμπορίου και προστατευτισμού, αλλά θα μπορούσε να προκύψει σε μια ευρύτερη συζήτηση για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας", δήλωσε Ιταλός αξιωματούχος που συμμετείχε στην προετοιμασία της συνάντησης.

Ανώτερη πηγή από άλλη χώρα που συμμετέχει στη συνάντηση, ανέφερε: "Δεν αναμένουμε να είμαστε σαφέστεροι για το τι σχεδιάζει η αμερικανική Κυβέρνηση σε όρους εμπορίου".

Οι αμφιβολίες σε σχέση με το εμπόριο, μετατρέπει τη σύναξη του Μπάρι ως τον τόπο διεξαγωγής της τελευταίας μάχης στο Μπάρι, ενός λιμανιού της νότιας ακτής της Ιταλίας που γνώρισε πολλές καταστροφές κατά τη διάρκεια των αιώνων.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα