Ανυποχώρητοι οι αγρότες - Κλείνουν τις οδικές αρτηρίες

Επ αόριστον κλείνει σήμερα, από τις 12:00, η κοιλάδα των Τεμπών μετά την απόφαση που έλαβαν οι αγρότες του μπλόκου, εντείνοντας ακόμη περισσότερο τις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα τους.

Παράλληλα, αντιπροσωπεία αγροτών του μπλόκου των Τεμπών οδεύει προς τον Προμαχώνα όπου, σήμερα στη μία το μεσημέρι, υπάρχει προγραμματισμένη πανελλαδική συνάντηση μπλόκων. Εκεί, σκοπεύουν να παρουσιάσουν προς του εκπροσώπους των μπλόκων που θα συμμετάσχουν και το κείμενο με τις τεκμηριωμένες -όπως τις χαρακτηρίζουν- προτάσεις τους, τόσο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό

όσο και για το κόστος παραγωγής, που έδωσαν χθες στην δημοσιότητα και αποτελούν προϊόν συνεργασίας και με το μπλόκο των Μικροθηβών.

Στόχος είναι οι προτάσεις αυτές να τύχουν της έγκρισης και λοιπών μπλόκων που θα τις υπογράψουν. Αύριο το κείμενο θα σταλεί προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, ο οποίος είναι και ο βασικός αποδέκτης αλλά και προς τον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα και οι αγρότες αναμένουν από τους αποδέκτες να μελετήσουν τις προτάσεις τους και να λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Με ανοιχτούς δρόμους… αποκλείουν το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

«Με ανοιχτούς δρόμους θα αποκλείσουμε το αεροδρόμιο "Μακεδονία" από τις 12:00 έως και τις 22:00» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής στο μπλόκο της αερογέφυρας Θέρμης, Δημήτρης Παπαδάκης, και εξήγησε: «Θα ανέβουμε πάνω στην αερογέφυρα Θέρμης με τα τρακτέρ και θα την κλείσουμε, ενώ το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια θα φρακάρει τον δρόμο και το μπλόκο στο αεροδρόμιο θα κλείσει τη διασταύρωση στο "Μακεδονία". Δεν θα αφήσουμε να περάσει κανείς, παρά μόνον ασθενοφόρα και περιστατικά που χρήζουν ιατρικής κάλυψης. Υπάρχει είσοδος για το αεροδρόμιο από το καζίνο, που βρίσκεται δίπλα. Ζητάμε κατανόηση από τον αστικό πληθυσμό. Αγωνιζόμαστε για την επιβίωσή μας και το δικαίωμά μας να μείνουμε στην ελληνική ύπαιθρο».

Τρίπολη: Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες της Πελοποννήσου

Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες της Πελοποννήσου και το απόγευμα οι εκπρόσωποι των ανεξάρτητων μπλόκων συνεδριάζουν στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, για να καθορίσουν τη στάσης τους, ενόψει της συγκέντρωσης που προγραμματίζεται στην Αθήνα την Παρασκευή και για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Στην Κορινθία, η νέα εθνική οδός είναι κλειστή για πάνω από δύο εβδομάδες και σήμερα οι αγρότες θα κλείσουν και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο Καλαμάκι, από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ. Σημειώνεται ότι όταν είναι κλειστή και η παλαιά εθνική οδός, η κυκλοφορία διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το χωριό Καλαμάκι Κορινθίας.

Στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου, οι αγρότες της Αρκαδίας θα κλείσουν στα διόδια Νεστάνης από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα απόψε και για όσο είναι κλειστός ο αυτοκινητόδρομος, η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - 'Αργους μέσω Αχλαδόκαμπου.

Στην Αργολίδα, οι αγρότες θα μείνουν στα μπλόκα τους σε Δαλαμανάρα και Κουτσοπόδι με ανοικτούς δρόμους και στη Λακωνία, σήμερα οι αγρότες θα κλείσουν 6.00 το απόγευμα με 8.00 το βράδυ την γέφυρα του Ευρώτα στην εθνική οδό Σπάρτης - Τρίπολης. Όσο είναι κλειστή η γέφυρα Ευρώτα η κυκλοφορία για ΙΧ επιβατικά διεξάγεται από παράκαμψη 54 περίπου χιλιομέτρων, τμήμα του οποίου είναι χωματόδρομος από το χωριό Σκούρα, ενώ μεγάλα αυτοκίνητα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδρομή Σπάρτη - Καστόρι - Λογγανίκος - Μεγαλόπολη.

Την "απόβασή τους" στην Αθήνα αποφάσισαν και οι Κερκυραίοι αγρότες που «συμπλέουν» με τα 68 μπλόκα αγροτών και από κοινού αναμένεται να παραστούν στην Αθήνα και να «στρατοπεδεύσουν» από την Παρασκευή, όπως έχουν προαναγγέλλει, στην πλατεία Συντάγματος.

Να μεταβούν στο Σύνταγμα αποφάσισαν και οι Κερκυραίοι αγρότες

Παράλληλα, οι αγροτικοί Σύλλογοι της Κέρκυρας, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, αναρτώντας πανό σε όλα τα δημόσια κτίρια της πόλης και πραγματοποιώντας εκ νέου νέο συλλαλητήριο την Παρασκευή το πρωί, στους κεντρικούς δρόμους, με αφετηρία την πλατεία Σαρόκο.

«Οι αγρότες της Κέρκυρας θα μετακινηθούν στην πρωτεύουσα με λεωφορεία και θα δώσουν ένα βροντερό "παρών" στην μεγάλη κινητοποίηση της Παρασκευής στο Σύνταγμα, όπως αποφάσισαν οι εκπρόσωποι όλων των αγροτικών Συλλόγων στη Νίκαια» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΥ στην Κέρκυρα Βασίλης Αρμενιάκος, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αν δεν αποσυρθεί το προτεινόμενο νομοσχέδιο να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις στο νησί, από την ερχόμενη Δευτέρα

«Περισσότερα από διακόσια τρακτέρ θα στρατοπεδεύουν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ χιλιάδες θα είναι οι αγρότες που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα και θα βρεθούν στην καρδιά της Αθήνας» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αρμενιάκος επισημαίνοντας ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι κοινά.

«Δεν παραιτούμαστε και επιμένουμε στην απόσυρση του προτεινόμενου νομοσχεδίου, που αν δεν προκύψει, θα εντείνουμε τις κινητοποιήσεις μας, τα μπλόκα θα παραμείνουν, θα ενισχυθούν και θα στηθούν και άλλα, όπου και αν χρειαστεί» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΥ στην Κέρκυρα.

Συνεχίζουν τους αποκλεισμούς δρόμων, οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας

Ανοικτή μόνο για δύο ώρες, από 12:00-14:00, θα μείνει σήμερα η εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, αφού οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο, αποφάσισαν να την κλείσουν από τις 14:00 σήμερα έως τις 12:00 αύριο.

Επίσης, οι αγρότες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Παρασκευή και, όπως ανακοίνωσαν, θα μεταβούν στην πρωτεύουσα με τρακτέρ και λεωφορεία.

Ακόμη, όπως ανακοινώθηκε, στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης της Αιτωλοακαρνανίας, με σκοπό τον συντονισμό των δράσεων κατά του νομοσχεδίου για το φορολογικό και ασφαλιστικό.

Επίσης, στην Αιτωλοακαρνανία, από τις 12:00 σήμερα έως τις 15:00, αγρότες από την περιοχή της Ναυπάκτου και της Δωρίδας θα κλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιτέας, στον κόμβο του Ξηροπήγαδου, στην περιμετρική της Ναυπάκτου.

Ακόμη, αγρότες από την περιοχή του Μεσολογγίου θα κλείσουν από τις 17:00 έως τις 20:00 την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στην γέφυρα του ποταμού Ευήνου.

Στο μεταξύ, στην Αχαΐα αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του κόμβου της Κάτω Αχαΐας αναμένεται να μεταβούν στην Πάτρα στις 10 το πρωί, προκειμένου να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της Γ. ΔΟΥ και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Επίσης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, αγρότες αναμένεται να κλείσουν την εθνική οδό Πατρών - Πύργου στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, από τις 16:00 έως τις 22:00

Στην Αιγιάλεια, αγρότες θα κλείσουν από τις 8 το βράδυ και για δύο ώρες τη νέα εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, ενώ μέλη επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων, αναμένεται να κλείσουν, από τις 7 το απόγευμα, έως τις 9 το βράδυ, την παλαιά εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, στο ύψος της γέφυρας του Μεγανίτη.

Στην Ηλεία, αγρότες παραμένουν στα μπλόκα επί της εθνικής οδού Πατρών - Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους Κουρτεσίου, Μαραθιάς και Αγίου Γεωργίου ενώ και σήμερα έχουν προγραμματίσει να κλείσουν, από τις 12 το μεσημέρι και για έξι ώρες την εθνική οδό, στο ύψος του Κουρτεσίου.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα