Αντιδρούν τα ελληνικά κόμματα στις δηλώσεις Ερντογάν

Σφοδρές αντιδράσεις μεταξύ των ελληνικών κομμάτων πυροδότησαν οι νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το Κυπριακό.

Μετά τον εκπρόσωπο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Στράτο Ευθυμίου, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σημειώνει ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας εξελίσσεται σε παράγοντα αστάθειας ολόκληρης της περιοχής και κλιμακώνει συνεχώς την αδιαλλαξία και την προκλητικότητά του.

«Αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης, απειλεί την ΕΕ με το μεταναστευτικό – προσφυγικό και

τώρα δυναμιτίζει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο τους» υπογραμμίζει. Και καλεί την διεθνή κοινότητα, τον ΟΗΕ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ να παρέμβουν άμεσα προς την Άγκυρα προσθέτοντας ότι και η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες.

Ο Τούρκος Πρόεδρος βρίσκεται σε ένα «επικίνδυνο μεταπραξικοπηματικό «παραλήρημα μεγαλείου»» τονίζει σε δική του δήλωση ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτηρίζει προκλητική τη δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την κυπριακή σημαία αλλά και συνολικά την τοποθέτησή του για το Κυπριακό στην 7η συνάντηση κορυφής Βοσπόρου και προσθέτει ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει «να καθορίσει με μεγάλη προσοχή τη στάση της και να επιτείνει τη συνεργασία της με την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ε.Ε. Ειδικά μετά τον εκ μέρους της Τουρκίας τορπιλισμό των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού, η στάση της Άγκυρας προβληματίζει και ως προς τα πάσης φύσης ενδεχόμενα πρέπει να ενημερωθεί εγκαίρως η Ε.Ε. αλλά και γενικότερα η διεθνής κοινότητα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα