Ανεξάρτητη έρευνα στην ΔΕΦΑ ζητεί η ΕΔΕΚ

Μη ικανοποιημένοι για την ανακοίνωση της ΔΕΦΑ, αναφορικά με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας περί ενδεχόμενης σύγκρουσης συμφερόντων στον διαγωνισμό της ενδιάμεσης λύσης, δηλώνουν στην ΕΔΕΚ.

Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι η αποκάλυψη της ιστοσελίδας Sigma Live για την ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων μέλους του ΔΣ της

ΔΕΦΑ, ο οποίος φέρεται να προωθούσε συμφέροντα πελάτη της ιδιωτικής του εταιρείας, εγείρει ερωτήματα για τη νομιμότητα των διαδικασιών και την εγκυρότητα του αποτελέσματος του διαγωνισμού της ενδιάμεσης λύσης στο θέμα του Φυσικού Αερίου, ένα έργο εκαντοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

«Η ανακοίνωση της ΔΕΦΑ ότι «η νομιμότητα της όλης διαδικασίας δεν έχει επηρεαστεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο» δεν μας ικανοποιεί. Πως καταλήγει σε αυτή τη θέση το Δ.Σ. ΔΕΦΑ; Ζητήθηκε νομική γνωμάτευση και αν ναι, ποιο συμπέρασμα προκύπτει; Υπάρχει ο κίνδυνος να επηρεαστεί η διαδικασία λόγω της ενδεχομένης σύγκρουσης συμφερόντων; Νομιμοποιείται οποιοδήποτε μέλος της ΔΕΦΑ να εμπλέκεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην ενημέρωση ή προώθηση ιδιωτικών συμφερόντων σε ένα δημόσιο διαγωνισμό;», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η ΕΔΕΚ αναφέρει πως ζητεί απαντήσεις το ταχύτερο δυνατό για τα πιο πάνω ενώ αναμένει από τον αρμόδιο Υπουργό να διατάξει ανεξάρτητη έρευνα και όχι απλώς να περιοριστεί στη διερεύνηση του θέματος στο πλαίσιο του Δ.Σ.

Keywords
Τυχαία Θέματα