Ανατροπή και κορυφή με Μακρή

Ο διεθνής φορ, που είχε περάσει ως αλλαγή, χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του, απέναντι στη Δόξα που έμεινε με τις εντυπώσεις

ΑΝΟΡΘΩΣΗ 2
57’ Χόλγκερσον, 77’ Μακρής
ΔΟΞΑ 1
52’ Καρλίτος

Δυσκολεύτηκε αρκετά μέχρι να κάμψει την αντίσταση της Δόξας χθες η Ανόρθωση, η οποία τελικά πήρε το ζητούμενο (2-1) και έπιασε ξανά κορυφή (13 β.) έχοντας συγκάτοικους ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ. Η ομάδα του Αντρέ

Πάους βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως με τα τέρματα των Χόλγκερσον και Μακρή έκανε την ανατροπή φτάνοντας στη τέταρτη φετινή της νίκη, διατηρώντας παράλληλα το απόλυτο στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Η Δόξα δεν κλείστηκε πίσω, αντίθετα, αναζήτησε το δεύτερο γκολ, όμως στο τέλος δεν κατάφερε να φύγει απο τη Λάρνακα με βαθμολογικό κέρδος, γνωρίζοντας την πρώτη εκτός έδρας ήττα της τη φετινή περίοδο.

Με αρκετά λάθη η διαιτησία του χθεσινού αγώνα, με την Ανόρθωση να διαμαρτύρεται για ακύρωση καθαρού γκολ στο 43’ και ενώ το σκορ ήταν στο 0-0. Διαμαρτύρεται και η Δόξα, αφού ανακόπηκε λανθασμένα ως οφ σάιντ ο Φερνάντες, ο οποίος έφευγε μόνος, απέναντι στον Κόπριβετς (50’).

Σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα, ο Αντρέ Πάους παρέταξε την ομάδα του με δύο αλλαγές. Θέση στο αρχικό σχήμα πήρε ο Αμπουρτζάνια αντί του Αβραάμ, όπως και ο Ορλάντι στη θέση του Μακρή, που για πρώτη φορά τη φετινή περίοδο έμεινε στον πάγκο.
Από την άλλη, σε μίαν αλλαγή προχώρησε ο Λούκας Χατζηλούκας, με τον Παουλίνιο να βρίσκεται στους πρώτους έντεκα αντί του Δημητρίου.

Πιο επιθετική
Με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς μπήκε στο παιχνίδι η Ανόρθωση, η οποία προσπάθησε από την αρχή να επιβάλει τον ρυθμό της. Η ομάδα του Αντρέ Πάους αναζητούσε τους χώρους προς την αντίπαλη περιοχή, είτε από πλάγια, είτε με κάθετες πάσες, ωστόσο δυσκολευόταν απέναντι στην καλοστημένη αμυντική διάταξη της Δόξας, η οποία προσπάθησε να παίξει ορθόδοξο ποδόσφαιρο. Δεν κλείστηκε πίσω και όποτε της δινόταν η ευκαιρία προσπαθούσε να βγει μπροστά.

Η Ανόρθωση βρήκε την πρώτη καλή ευκαιρία μόλις στο 4’ με τον Πελέ να εκτελεί το κόρνερ, τον Βίκτορ να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά, με τον Νέγκρι όμως να είναι σε ετοιμότητα και να διώχνει την μπάλα.
Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και την κατοχή, όμως δυσκολεύονταν αφάνταστα να βρουν τους διαδρόμους προς την εστία του Νέγκρι, αφού τους έλειπε η φαντασία και το καθαρό μυαλό. Η Δόξα, με τον τρόπο που αμυνόταν, δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα και κρατρούσε με ευκολία τους αντίπαλους επιθετικούς μακριά από την εστία της. Ωστόσο, επιθετικά ήταν εντελώς ακίνδυνη.

Χρειάστηκε να περάσουν 25 λεπτά απο την πρώτη ευκαιρία που βρήκε η Ανόρθωση, για να γίνει ξανά απειλητική, όμως και πάλι ο Νέγκρι ήταν σε ετοιμότητα. Στο 29’ ο Μαρτίνες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Εν’ Ντλοβού έπιασε την καρφωτή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αναγκάζοντας τον Νέγκρι σε εντυπωσιακή απόκρουση. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ορλάντι από πλεονεκτική θέση έπιασε το δυνατό σουτ, με τον τερματοφύλακα της Δόξας να πέφτει και να μαζεύει την μπάλα.

Όσο περνούσε η ώρα, η πίεση της Ανόρθωσης γινόταν ασφυκτική και στο 39’ έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία, όμως και πάλι ο Νέγκρι είπε «όχι». Σε μια επιθετική προσπάθεια, ο Χόλγκερσον βρέθηκε «φάτσα» με τον τερματοφύλακα της Δόξας, επιχείρησε το πλασέ, όμως ο Νέγκρι απομάκρυνε την μπάλα.

Στην πρώτη της αξιόλογη επιθετική ενέργεια (42’) η Δόξα έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Σολωμού έκανε το διαγώνιο σουτ, ο Κόπριβετς απέκρουσε δύσκολα την μπάλα και στην επαναφορά ο Φοφανά μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα έξω.

Κακώς ακυρώθηκε
Ένα λεπτό αργότερα, ο Βίκτορ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Νέγκρι, όμως λανθασμένα ακυρώθηκε ως οφ σάιντ. Ο Εν’ Ντλοβού έκανε την μπαλιά, ο Ισπανός σκόραρε με προβολή, όμως κακώς ο κ. Κυριάκου σήκωσε τη σημαία του υποδικνύοντας τον Βίκτορ σε θέση οφ σάιντ.
Η Ανόρθωση συνέχισε να ψάχνει το γκολ, όμως ήταν η Δόξα που έχασε την τελευταία ευκαιρία, με τον Φερνάντες να εκτελεί το κόρνερ και τον Κόπριβετς να διώχνει σε κόρνερ.

Την «πάγωσε» ο Καρλίτος
Ίδιο το σκηνικό και στην επανάληψη, με την Ανόρθωση να ψάχνει τους διαδρόμους προς την εστία του Νέγκρι και τη Δόξα να αμύνεται μεν, αλλά να μη φοβάται να βγει και μπροστά. Τρία λεπτά μετά την έναρξη του β’ ημιχρόνου, ο Εν’ Ντλοβού έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Νέγκρι. Δύο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά της Δόξας να χάσει καλή ευκαιρία, με τον Λόπες να κάνει το σουτ και την μπάλα να περνά λίγο έξω.

Ή Ανόρθωση είχε βάλει αρκετή πίεση και η Δόξα ήταν φανερό ότι καιροφυλακτούσε. Έτσι, στο 52’ ο Καρλίτος από το ύψος της περιοχής, ανενόχλητος, έκανε το σουτ και νίκησε τον Κόπριβετς, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του (0-1).
Δύο λεπτα προηγουμένως ο κ. Κυριάκου είχε σταματήσει λανθασμένα τον Φερνάντες, ο οποίος έφευγε μόνος, απέναντι στον Κόπριβετς.

Άμεση απάντηση
Η Ανόρθωση είχε έτοιμη την απάντησή της, αφού πέντε λεπτά αργότερα (57’) έφερε το παιχνίδι τα ίσα, με τον Χόλγκερσον να κάνει την προβολή στην κίνηση μετά από μπαλιά του Μαρτίνες και να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα του Νέγκρι.

Στο 66’ ο Μακρής, που λίγο προηγουμένως είχε περάσει στο παιχνίδι, έχασε κλασική ευκαιρία, αφού στο τετ-α-τετ με τον Νέγκρι δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Δόξας.
Με την πάροδο του χρόνου το παιχνίδι άνοιξε, αφού ήταν φανερό ότι και οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ. Ακόμα και η Δόξα, η οποία με τις αντεπιθέσεις της δημιουργούσε προβλήματα στην Ανόρθωση.

Το «γύρισε» ο Μακρής
Η πίεση που εξάσκησε η Ανόρθωση έφερε αποτελέσματα, με τον Μακρή να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα του Νέγκρι (77’), δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Μετά από ωραίο συνδυασμό Κουλούρη και Μαρτίνες, ο Ελλαδίτης φορ έδωσε την κάθετη πάσα στον διεθνή άσο της «κυρίας», ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Νέγκρι, κάνοντας το 2-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Πελέ, Νούχου, Αμπουρτζάνια (65΄ Μακρής), Ντλοβού (79΄ Μαϊσουράτζε), Μαρτίνες, Ορλάντι (74΄ Κουλούρης), Χόλγκερσον, Βίκτορ, Λαΐφης
ΔΟΞΑ: Νέγκρι, Παουλίνιο, Λόπες (60΄ Ενινφούλ), Φερνάντες, Καρλίτος, Γουίλσον, Γκαράι, Σολωμού, Λεονάρντο, Φοφανά, Λεάντρο (84΄ Ρεδόνδο)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χόλγκερσον, Γκάμπριελ, Μαϊσουράτζε/ Φερνάντες, Λόπες, Φοφανά, Παουλίνιο, Σολωμού
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάννης Αναστασίου
ΒΟΗΘΟΙ: Σωτήρης Βίκτωρος, Κυριάκος Κυριάκου, Βασίλης Δημητρίου (4ος)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Μιχάλης Αργυρού

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 5 18-5 13
2. ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ 5 10-2 13
3. Α.Ε.Κ.ΛΑΡΝΑΚΑΣ 5 10-3 13
4. ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ 5 8-5 10
5. ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ 5 11-10 9
6. ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 5 8-6 8
7. ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ 5 6-5 7
8. ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ 5 2-3 7
9. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ 5 7-10 7
10. ΠΑΦΟΣ F.C. 5 6-10 4
11. ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ 5 5-10 4
12. ΔΟΞΑ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ 5 4-9 2
13. ΑΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ 5 0 2-11 1
14. ΑΓ. ΝΑΠΑ 5 2-10 0

Πάους: «Να κτίζουμε το παιχνίδι από πίσω»
Ο Αντρέ Πάους στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι η ομάδα του πρέπει να έχει διάρκεια και στα 90 λεπτά. «Είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Τα τελευταία δυο παιχνίδια δεν είμαι ικανοποιημένος με την προσπάθεια της ομάδας. Σήμερα είχαμε μεγαλύτερη βελτίωση. Είχαμε τον έλεγχο για μεγάλο μέρος του αγώνα. Ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε, ειδικά στο πρώτο μέρος πιέσαμε σωστά και είχαμε καλό τρανζίσιον. Πρέπει όμως να έχουμε διάρκεια σε αυτό για όλα τα 90 λεπτά. Παίζαμε με έναν δύσκολο αντίπαλο. Στο πρώτο μέρος χάσαμε πολλές ευκαιρίες, μέτρησα έξι. Όταν χάνεις φάσεις και είσαι στο 0-0, συνήθως σκοράρει ο αντίπαλος, όπως και έγινε.

Κάναμε κάποιες αλλαγές και σκοράραμε δυο γκολ. Στο τελευταίο κομμάτι υπήρχε κάποια νευρικότητα, αλλά νομίζω μας άξιζε να κερδίσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας. Θέλω να γνωρίζουν πως θέλουμε να κτίζουμε το παιχνίδι από πίσω. Κάποιες φορές κάνουμε λάθη σε αυτό και περιμένω από το κοινό να τους τονώνει την αυτοπεποίθηση των παικτών. Είναι δικό μου λάθος, γιατί εγώ ζητώ να αναπτύσσεται η ομάδα από πίσω. Σε όλα τα υπόλοιπα κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους και τους ευχαριστούμε για την υποστήριξη. Συγχαίρω και τη Δόξα που ήρθε για να παίξει ποδόσφαιρο και όχι μόνο να αμυνθεί».

Λούκας Χατζηλούκας: «Παρά τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι ποδοσφαιριστές μας, η Ανόρθωση ήταν καλύτερη, έχασε περισσότερες ευκαιρίες και δίκαια κέρδισε. Η Ανόρθωση είναι πάρα πολύ δυνατή και είμαι σίγουρος πως θα πρωταγωνιστήσει και, γιατί όχι, να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα