“Ανάστημα” και πρόκριση στα ημιτελικά για τον Αρη

Δίκαιη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου εξασφάλισε απόψε στο Αλεξάνδρειο, απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο Αρης.

Οντας αποτελεσματικότερος, στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, κέρδισε με 70-63, έχοντας κορυφαίους τους Κιθ Μπένσον, Γκάρι Μπελ, Παναγιώτη Βασιλόπουλο και Κουάμε Βον. Ελάχιστα ανταγωνιστικός στο παιχνίδι ο «Δικέφαλος», ο οποίος, με τη λήξη του αγώνα, είδε να σπαράζει από τον πόνο στο παρκέ ο Λάκι

Τζόουνς.


Τα δεκάλεπτα: 17-16, 42-29, 58-44, 70-63

«Τρέχοντας» σερί 17-2, από τα μισά της δεύτερης περιόδου, μετά από ένα κακό ποιοτικά πρώτο δεκάλεπτο, ο Αρης επέβαλε τον... νόμο του στο παρκέ. Το 19-19 στο 11', μετατράπηκε σε 36-21, στα δυόμισι λεπτά πριν φύγουν οι ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, με τους Μπένσον, Βον να λειτουργούν καταλυτικά στο επιθετικό κομμάτι για τους «κίτρινους» και συνολικά την ομάδα να έχει άριστα αμυντικά αντανακλαστικά. Έλλειψη ομαδικού πνεύματος, λάθη, χαμένες βολές, τα χαρακτηριστικά, από την άλλη πλευρά, για τον ΠΑΟΚ, που τον κατέστησαν... κομπάρσο στον αγωνιστικό χώρο.

Στο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου ο Αρης βρέθηκε στο +19 (51-32), ο ΠΑΟΚ «απάντησε» με επιμέρους σκορ 10-0 και μείωσε στους 9 (28' 51-42), επενδύοντας σε κοντό σχήμα και σε πιεστική άμυνα. Κάπου εκεί το πήρε... προσωπικά για τους γηπεδούχους ο Μπελ, με συνεχείς πόντους του οποίου διαμορφώθηκε το 58-44 στο 30'. Τη... σκυτάλη, στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, πήραν οι Γουίβερ, Μπένσον, “ανεβάζοντας” τη διαφορά εκ νέου στο +19 για τον Αρη (34' 65-46), καθορίζοντας ουσιαστικά την έκβαση του ματς. Με επιθετικές πρωτοβουλίες των Τρις, Ντίλαρντ, εκμεταλλευόμενος και λάθη των «κίτρινων»,ο «Δικέφαλος» πλησίασε, στα 50'' για το τέλος, στους 7 πόντους (69-62), το έργο του, όμως, έμεινε εκεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα