Άναψτε τα μαγκάλια και ψήστε φρούτα και λαχανικά

Ως Κύπριοι, είμαστε ιδιαίτερα απαιτητικοί με το φαγητό, ενώ ξεχωρίζουμε για την «αρρώστια» που έχουμε για φαγητά σχάρας. Στη σχάρα ψήνουμε σούβλα, σουβλάκια, μπριζόλες, λουκάνικα και διάφορα άλλα.

Ωστόσο, δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα, να εντάσσαμε στο μενού μας, λαχανικά ή ακόμα και φρούτα. Όχι απλά επειδή έτσι θα καλύπταμε και τις ανάγκες ενός ενδεχόμενου χορτοφάγου καλεσμένου μας, αλλά επειδή θα προσθέταμε και περισσότερο χρώμα στο τραπέζι μας.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν μερικές ιδέες φρούτων και λαχανικών που μπορούν να προστεθούν στο γκριλ σας:

Ροδάκινα: Μάλιστα καλά ακούσατε.

Τα ροδάκινα στο γκριλ, ιδιαίτερα αν συνοδεύουν κοτόπουλο, ή ακόμα και στέικ, μπορούν να προσδώσουν μια άλλη εικόνα στο τραπέζι σας, ενώ μπορούν εύκολα να σερβιριστούν και ως επιδόρπιο. Προσθέστε επίσης κανέλα και μαύρη ζάχαρη.

Αβοκάντο: Όταν η φύση σας προσφέρει τα αβοκάντο, αξιοποιείστε τα και στα κάρβουνα. Προσθέστε μπαχαρικά και λεμόνι, και θα έχετε ένα εξαιρετικό μεζεδάκι.

Ανανάς: Ο ανανάς μπορεί επίσης να γίνει στο γκριλ μας όπως επίσης και στο μπλέντερ. Κόψτε τα σε ροδέλες, αφήστε τα λίγο πάνω από τα κάρβουνα και σερβίρετε τα στο πιάτο. Μπορείτε να προσθέσετε παγωτό και έχετε ένα εξαιρετικό επιδόρπιο…στα κάρβουνα.

Καρπούζι:Τα Κοκκινοχώρια παράγουν αρκετά καρπούζια ώστε να τα αξιοποιήσουμε και για πειράματα. Βάλτε στα κάρβουνα, και στη συνέχεια αξιοποιήστε τα στη σαλάτα σας.

Μανιτάρια Πορτομπέλο Απαραίτητο συνοδευτικό για τα μπέρκερ σας. Ψήστε τα μερικά λεπτά πάνω στα κάρβουνα και χρησιμοποιείστε τα για να κάνετε τα πιάτα σας ξεχωριστά. Μπορείτε επίσης να τα ψήσετε με βαλσάμικο ξύδι.

Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας λοιπόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα