Αναπομπή του νόμου αναστολής εκποιήσεων ακινήτων χωρίς τίτλο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπεμψε το νόμο που ψήφισε η Βουλή μετά από πρόταση νόμου, ο οποίος απαγορεύει εκποιήσεις ακινήτων, για τα οποία ο αγοραστής δεν πήρε τίτλο ιδιοκτησίας, συνεχίζει να καταβάλλει τις οφειλές του στο σχετικό δάνειο, αλλά ο επιχειρηματίας ανάπτυξης γης, που έχει υποθηκευμένη την ανάπτυξη δεν πληρώνει τα δάνεια του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως ανέφερε ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, ανέπεμψε το νόμο επειδή αυτός παρέχει γενική προστασία, αδιακρίτως.

Οπως αναφέρεται

στην επεξήγηση για την αναπομπή, οι πρόνοιες του αναπεμφθέντος νόμου είναι παράτυπα απαγορευτικές, διότι δημιουργούν γενική και μόνιμη ασπίδα προστασίας, όχι για τις ευάλωτες ομάδες, αλλά για μια μερίδα ενυπόθηκων δανειστών, όπως οι επιχειρηματίες ανάπτυξης γης, η οποία εκφεύγει από τις πρόνοιες για αναστολή του νόμου για εξαίρεση των συγκεκριμένων οφειλετών από εκποιήσεις μέχρι την 30η Απριλίου.

Στην αναπομπή αναφέρεται ότι το θέμα των εγκλωβισμένων αγοραστών που κατέβαλαν υψηλό ποσοστό του τιμήματος πώλησης τυγχάνει χειρισμού από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα.

Με δήλωση του ο κ. Περδίκης εξέφρασε δυσαρέσκεια επειδή, όπως είπε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αφουγκράστηκε τα αιτήματα χιλιάδων ιδιοκτητών ακίνητης ιδιοκτησίας, που πλήρωσαν ολόκληρο το ποσό ή μέρος του για την αγορά και επειδή ο επιχειρηματίας γης, ή πωλητής δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του στο πιστωτικό ίδρυμα, κινδυνεύουν να χάσουν εντελώς άδικα την ιδιοκτησία την οποία πλήρωσαν.

“Ανέπεμψε μια νομοθεσία που έδινε δίκαιη σωτηρία σε ανθρώπους και οικογένειες, που δεν φταίνε σε τίποτε εάν ο πωλητής δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του προς το πιστωτικό ίδρυμα” είπε καλώντας τα κόμματα να απορρίψουν την αναπομπή.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι είναι κρίμα να τίθενται οικογένειες σε κίνδυνο επειδή κάποιοι συμβουλεύουν κακώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα