Ανακοινώνονται οι επόμενες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Λεπτομέρειες για τις επόμενες δύο γεωτρήσεις της ENI, πιθανόν να ανακοινωθούν αύριο, μετά τη συνάντηση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας με τον εκτελεστικό διευθυντή του ιταλικού κολοσσού, Κλαούντιο Ντεσκάλζι, η οποία είναι προγραμματισμένη στις 12:15 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πρώτη γεώτρηση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι στο στόχο "Καλυψώ", του θαλάσσιου τεμαχίου 6.

Το ενεργειακό πρόγραμμα της ΕΝΙ, περιλαμβάνει και τους στόχους "Ερατοσθένης" του οικοπέδου 8 και "Σουπιά" του οικοπέδου 2.

Στη συνάντηση ανώτατου επιπέδου, θα συζητηθούν και οι πολιτικές πτυχές, αφού βρίσκονται

σε εξέλιξη επαφές, για το θέμα της ενέργειας, μεταξύ κυβερνήσεων Κύπρου, Ιταλίας και Γαλλίας, δεδομένου ότι εταίρος της ΕΝΙ στο τεμάχιο 6, είναι και η ΤΟΤΑΛ.

Σήμερα, ο Υπουργός Ενέργειας, είχε συνάντηση, προπαρασκευαστικού χαρακτήρα, με τον διευθυντή εκμετάλλευσης της ΕΝΙ, Λούκα Μπερτέλι.

Το ΣΙΓΜΑ επικοινώνησε με τον Γιώργος Λακκοκτρύπη, ο οποίος ανέφερε ότι απέκτησε πλήρη εικόνα για τη σειρά και τις ημερομηνίας των επόμενων γεωτρύσεων της ΕΝΙ και ότι θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση αύριο, αφού πρώτα ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαβουλεύσεις για την εξαγωγή στην Αίγυπτο των 4,5 τρισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου που εντοπίστηκαν στο κοίτασμα «Αφροδίτη».

Ο Υπουργός Ενέργειας συναντήθηκε σήμερα και με τους εκπροσώπους της Union Fenosa Gas, η οποία διαχειρίζεται το τερματικό υγροποίηση στη Νταμιέττα. Στο επίκεντρο των επαφών βρέθηκαν οι υποδομές και ο αγωγός, που θα συνδέει το κοίτασμα με το τερματικό υγροποίησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα