Ανάκληση πειραματικής άδειας αλιείας με τράτα βυθού

Άμεση ανάκληση της πειραματικής άδειας αλιείας με τράτα βυθού, ζητούν οι Σύνδεσμοι Επαγγελματιών Ψαράδων, Παράκτιων Αλιέων και Πολυδύναμων Σκαφών.

Σε επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκο Κουγιάλη, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ψαράδων αναφέρει ότι « σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Κοφίνου, στην οποία συμμετείχαν μέλη των τριών Συνδέσμων, συζητήθηκε το θέμα της αδειοδότησης ή την πρόθεση για αδειοδότηση Πειραματικής Άδειας Αλιείας με Τράτα βυθού από το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών».

Προστίθεται

ότι «κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητήσουμε την άμεση ανάκληση της άδειας. Σε αντίθετη περίπτωση, οι αλιείς μέλη των τριών Συνδέσμων θα προχωρήσουν σε άμεσα δραστικά μέτρα, όπως δίωρη διαμαρτυρία με κλείσιμο του λιμανιού Λάρνακας και στη συνέχεια, εάν δεν βρεθεί άμεση λύση στο θέμα, θα κλιμακωθούν τα μέτρα με επ’ αόριστον κλείσιμο του λιμανιού Λεμεσού».

Αναφέρεται ότι «η προηγούμενη εμπειρία σε σχέση με την πειραματική άδεια αλιείας με τη μέθοδο Γρι – Γρι είναι ταυτόσημη με την παρούσα κατάσταση και το θεωρούμε σαν τακτική του Τμήματος Αλιείας και του Υπουργείου Γεωργίας, με απώτερο σκοπό τη μόνιμη αδειοδότηση ακόμα μίας τράτας βυθού. Αυτή η ενέργεια είναι αντιφατική και αβάσιμη από τη στιγμή που δαπανούνται μεγάλα ποσά για απόσυρση σκαφών και μείωση της αλιευτικής πίεσης».

Στην επιστολή σημειώνεται, ακόμα, ότι «στη συνάντηση που είχαν οι δύο Σύνδεσμοι με τον Υπουργό Γεωργίας τέλη Σεπτεμβρίου, δεν εξευρέθηκε λύση στο θέμα και λάβαμε άδειες υποσχέσεις για το θέμα του Γρι – Γρι και της αστυνόμευσης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα