"Τροποποίηση του νόμου, να διασφαλιστεί το τίμιο παιχνίδι"

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο βήμα για την βράβευση των αρίστων αθλητών προχώρησε σε σημαντικές τοποθετήσεις.

"Η τελετή βράβευσης των αρίστων αθλητών είναι η κορυφαία στιγμή του αθλητισμού εφόσον στην παρουσία Πολιτειακών, Πολιτικών και αθλητικών αξιωματούχων, η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, απονέμει σήμερα τους οφειλόμενους επαίνους για τα αποτελέσματα των επίπονων

αλλά τόσων ωραίων προσπαθειών.

Οι αθλητές που θα βραβευθούν απόψε είναι τα κύρια πρόσωπα της βραδιάς. Μέσα από την παρουσία τους, την αγωνιστική, αλλά και την υπόλοιπη δραστηριότητα τους εκφράζεται το αθλητικό ταλέντο, η καθημερινή προσπάθεια, το κουράγιο, αλλά και η θέληση για ανάπτυξη όλων εκείνων των χαρισμάτων που μπορεί να προσφέρει ο αθλητισμός.

Το σύνθημα της εκδήλωσης: «Η ΚΥΠΡΟΣ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ», πιστοποιεί το κύρος και το εύρος του αθλητισμού στην Κυπριακή κοινωνία.

Οι αρχές και αξίες του αθλητισμού από μόνες τους είναι ικανές και αρκετές να δημιουργήσουν περιβάλλον προόδου και προοπτικής για μια καλύτερη κοινωνία. Οι αθλητές και αθλητικοί παράγοντες πρέπει να αποτελέσουμε τα πρότυπα που τόσο χρειαζόμαστε. Η Πολιτεία μέσω του ΚΟΑ στηρίζει διαχρονικά τους αθλητές, ομοσπονδίες και σωματεία. Ταυτόχρονα όμως η Πολιτεία απαιτεί όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό να είναι παραδείγματα προς μίμηση. Γι' αυτό και οφείλουμε να απομακρύνουμε και απομονώνουμε όσους πληγώνουν τις πανανθρώπινες αρχές και αξίες. Ο ΚΟΑ επεξεργάζεται και πολύ σύντομα θα εισηγηθεί τροποποίηση του νόμου του, ούτως ώστε η Πολιτεία να διασφαλίζει την σωστή διακυβέρνηση και το τίμιο παιχνίδι. Είμαστε της άποψης ότι η Πολιτεία, η οποία προβαίνει στην αθλητική αναγνώριση, θα πρέπει να μπορεί να την αναστέλλει ή και ακυρώνει, εφόσον διαπιστωθεί παράβαση αρχών καλής διακυβέρνησης και λειτουργίας.

Εκ μέρους του αθλητικού κόσμου του τόπου μας, θέλω και δημόσια να ευχαριστήσω την Πολιτεία και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, που μας στηρίζει πολύπλευρα στο έργο μας, για την πρόοδο και ανάπτυξη του Κυπριακού Αθλητισμού.

Το 2016 έχει ήδη καταγραφεί ως εξαιρετική αθλητική χρονιά για την Κύπρο. Η παρουσία της Ολυμπιακής ομάδας στους Αγώνες «Ρίο Ντε Τζανέιρο 2016», είναι η μεγαλύτερη επιτυχία από ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στο διεθνές αθλητικό συναπάντημα της Βραζιλίας, η μικρή μας πατρίδα πρόταξε το αθλητικό της ανάστημα και συναγωνίστηκε επί ίσης χώρες με ιστορία και παράδοση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και γενικά στον Παγκόσμιο Αθλητισμό. Στους δύσκολους καιρούς που περνά η πατρίδα μας, ο Κυπριακός Αθλητισμός τόνωσε το φρόνημα και ανύψωσε το ηθικό του λαού μας.

Παράλληλα, ο ΚΟΑ συμμετέχει και συμπαραστέκεται ενεργά στην προσπάθεια για πάταξη των αρνητικών φαινομένων στον αθλητισμό. Το φαινόμενο της «χειραγώγησης των αγώνων», είναι ένα θέμα που απασχολεί έντονα όλες τις χώρες ανά το Παγκόσμιο. Είναι μια νέα γάγγραινα και μολύνει τον αθλητισμό, για αυτό και στην Υπουργική Ευρωπαϊκή Διάσκεψη της Βουδαπέστης τον περασμένο Νοέμβρη, όλοι οι Πολιτικοί προϊστάμενοι του Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης επιβεβαίωσαν ότι απαιτούνται άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα για προστασία του αθλητισμού. Η εφαρμογή των προνοιών της διεθνούς σύμβασης «Χειραγώγηση των Αγώνων», είναι μια θετική έναρξη καταπολέμησης και η Κύπρος, είναι έτοιμη να τη συνυπογράψει και εφαρμόσει.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού δίδει και απόψε την υπόσχεση ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια με σύνεση και ωριμότητα, αλλά και δημιουργική αποφασιστικότητα για την ευόδωση των προσπαθειών για ένα αθλητισμό αντάξιο των προσδοκιών όλων μας.

Συγχαρητήρια και ευχές, στους άριστους αθλητές και γενικά σε όλους τους τιμώμενους.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να ευχηθούμε καλές γιορτές και ευτυχισμένο νέο έτος 2017. Δεν θα μπορούσε όμως η σκέψη μας να ήταν οπουδήποτε αλλού από τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για επίλυση του Εθνικού μας προβλήματος. Ευχή όλων μας είναι όπως το συντομότερο μπορέσουμε να διοργανώσουμε αθλητικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Κύπρο".

Keywords
Τυχαία Θέματα