"Τα περνούσαν με σχοινιά στο γήπεδο"

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης μίλησε στο Ράδιο Πρώτο για όλα όσα έγιναν στο ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ και τις κινήσεις του ΚΟΑ για πάταξη της βίας. Όπως τόνισε, οι φίλαθλοι μετέφεραν με σχοινιά στο γήπεδα τα επικίνδυνα αντικείμενα.


Οι πιο σημαντικές δηλώσεις και αναλυτικά στο ηχητικό:
-Κουραστήκαμε όλοι να λέμε ότι είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο. Είμαστε τυχεροί που δεν θρηνήσαμε θύματα.
-Ο καθένας κλοτσά την μπάλα έξω από το γήπεδό του. Κάποιος πρέπει να κάνει τον

συντονισμό για να βρούμε λύση. Παρόλο που είμαστε εκτός πλαισίων του νόμου, δεν μπορούμε να "παίζουμε πελλό". Συγκαλέσαμε συνεδρία και ήδη τροχοδρομήσαμε κάποιες εξελίξεις.
-Ξέρουμε από πού μπαίνουν οι φίλαθλοι στον αγωνιστικό χώρο. Είναι σημεία που χρήζουν ενίσχυσης. Αν πρέπει να χτίσετε πέντε μέτρα τοίχους, να χτίσετε. Αν δεν το κάνετε, δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το παιχνίδι.
-Πρέπει να καταλάβουμε ότι προέχει η ασφάλεια του κόσμου. Κάντε το και ας έρθει η πυροσβεστική να μας πει να το ταράξουμε.
-Είναι όλα καταγεγραμμένα. Εκείνο που είδα χθες είναι εξωφρενικό. Ξέρουμε από πού και πώς μπαίνουν οι φωτοβολίδες και δεν έχουμε κάνει τίποτα. Εφόσον υπάρχουν επικίνδυνα αντικείμενα, δεν μπορεί να διεξαχθεί ο αγώνας. Δεν επιτρέπονται εκπτώσεις.
Το είδα με τα μάτια μου. Ο τρόπος που περνούν φωτοβολίδες είναι απίστευτος. Ρίχνουν σχοινιά έξω και κάποιοι από έξω τα τραβούν σε δευτερόλεπτα. Τα βλέπουμε και επιτρέπουμε να γίνει ο αγώνας. Την επόμενη φορά που θα γίνει τέτοιο πράγμα, θα τον καταγγείλω εγώ.
-Θα είμαι κάθετος. Δεν θα επιτρέψω να διεξαχθεί αγώνας εάν δεν υπάρχει ασφάλεια.
-Όλα αυτά είναι λόγω ανευθυνότητας, λόγω ελλιπούς εκτέλεσης καθηκόντων. Δεν μπορεί κανένας να κάνει ό,τι θέλει. Ο κόσμος θέλει αποτελέσματα. Απαιτούμε αποτέλεσμα. Εφόσον ξέρετε από πού μπαίνουν στα γήπεδα, πρέπει να κλείσετε την τρύπα. Τα κλειστά κυκλώματα είναι κακής ποιότητας. Πριν τις 3 Ιανουαρίου, πρέπει να είναι υψηλής ευκρίνειας.
-Ο υπεύθυνος ασφαλείας δεν πρέπει να κάνει ό,τι θέλει. Πρέπει να ακολουθούν τον νόμο.
-Επειδή κάποιοι δεν μπορούν να το αντιληφθούν, θα φύγουν.
-Ο θεσμός πρέπει να επαναξιολογηθεί. Κηρύξαμε πόλεμο κατά της βίας. Όσοι δεν αντέχουν, να φύγουν.
-Όλοι έχουν τον ρόλο τους. Κάποιοι θα φοβούνται. Όσοι δεν μπορούν, θα απομακρυνθούν από το σύστημα.
-Κάρτα φιλάθλου. Την έχουμε παρουσιάσει ως το χειρότερο πράγμα. Είναι σύστημα που πιάνει τη φωτογραφία και την παίρνει σε μια τράπεζα δεδομένων. Αυτός που έριξε το μπουκάλι είναι αυτός και πηγαίνετε συλλάβετε τον. Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να ξεπεραστούν οι διαδικασίες. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να θρηνήσουμε θύματα.
-Οργανωμένοι και σύνδεσμοι φιλάθλων θα πρέπει να λειτουργούν με συγκεκριμένο τρόπο. Αν δεν το κάνουν, θα τους κλείσουμε.
-Δεν πρέπει να τιμωρείται ο αγνός φίλαθλος. Η ΚΟΠ νομίζω ότι ξέρει τι πρέπει να κάνει και θα το κάνει. Όλοι μαζί θα πρέπει να βάλουμε κάτω το τι πρέπει να γίνει. Η αστυνομία πρέπει να κάνει σχεδιασμούς διαφορετικούς. Δεν είναι κακό να ζητούμε βοήθεια από άλλους. Θα πάμε σε όλα τα γήπεδα για να μας δώσουν συμβουλές. Το άθλημα απαιτεί πράξεις και εμείς τις ξεκινήσαμε.
-Όλοι είναι έτοιμοι να δημιουργήσουμε συμμαχία εναντίον της βίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα