"Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία ανταποκρίνονται στα νέα δεδομένα"

Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία καλούνται σήμερα να παρέχουν υπηρεσίες σε ένα πλήρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου απαιτείται να διαθέτουν αυξημένη διοικητική και οικονομική αυτονομία, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται έγκαιρα και αποτελεσματικά στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των πελατών τους, προσαρμοσμένες πλέον και στις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, δήλωσε σήμερα ο Διευθυντής του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών Ανδρέας Γρηγορίου.

Πρόσθεσε πως "μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ως Κυπριακά Ταχυδρομεία, δεν παραμένουμε αδρανείς, αλλά ανταποκρινόμαστε στα νέα

δεδομένα και προοπτικές της ταχυδρομικής, αγοράς με την προσαρμογή της επιχειρησιακής μας στρατηγικής προς δύο κύριες δραστηριότητες".

Η πρώτη δραστηριότητα στοχεύει στην αξιοποίηση του υφιστάμενου ταχυδρομικού δικτύου/υποδομής, τεχνολογιών πληροφορικής, καθώς και ανθρώπινου δυναμικού για αναβάθμιση των προσφερόμενων ταχυδρομικών υπηρεσιών αλλά και εισαγωγή νέων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, ταχυδρομικών και μη, με υψηλά επίπεδα ποιότητας, είπε ο κ. Γρηγορίου σε ομιλία του κατά τα εγκαίνια του Κέντρου Πολίτη (ΚΕ.ΠΟ.) του Ταχυδρομικού Γραφείου Αγρού, το οποίο λειτουργεί από χθες παράλληλα με τα υφιστάμενα τέσσερα ΚΕ.ΠΟ., που παρέχουν ήδη υπηρεσίες στους πολίτες από την 1 Ιουλίου, 2015 και στεγάζονται σε όλα τα Επαρχιακά Ταχυδρομικά Γραφεία.

Ως σταθμό στην πορεία αυτή, θεωρούμε την έγκριση από το Συμβούλιο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προγράμματος συνολικής δαπάνης ύψους πέραν των δύο εκατομμυρίων ευρώ για εγκατάσταση συστήματος αυτοματοποίησης θυρίδων συναλλαγής με το κοινό, με στόχο όπως το έργο προκηρυχθεί πριν από το τέλος του χρόνου και υλοποιηθεί αρχές του 2019, πρόσθεσε.

Περαιτέρω, ανέφερε, τα Κυπριακά Ταχυδρομεία στοχεύουν στο εγγύς μέλλον στην αναβάθμιση του τεχνολογικού τους εξοπλισμού, έτσι ώστε αυτός να ανταποκρίνεται στη ραγδαία ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, συμβάλλοντας, στο μερίδιο που τους αναλογεί, στην ολοκλήρωση της «Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς», προς όφελος των καταναλωτών και των επιχειρήσεων.

Η δεύτερη δραστηριότητα, είπε ο κ. Γρηγορίου, στοχεύει στην αυτονόμηση των Κυπριακών Ταχυδρομείων έτσι ώστε αυτά να δύνανται, σε βάθος χρόνου, χωρίς να χάσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους, να παραμείνουν βιώσιμα και ταυτόχρονα να αντεπεξέλθουν με επάρκεια στις απαιτήσεις της ταχυδρομικής αγοράς, καθώς και στις τεχνολογικές εξελίξεις, με ταυτόχρονη διασφάλιση των συμφερόντων και δικαιωμάτων του προσωπικού, στη βάση μιας νέας οργανωτικής δομής, ως αποτέλεσμα διαλόγου και διαβούλευσης με τις οργανώσεις των εργαζομένων, διάλογος ο οποίος κρίνεται χρήσιμος, αλλά και απαραίτητος, για την επιτυχία της προσπάθειας.

Ο κ. Γρηγορίου ανέφερε πως το ΚΕ.ΠΟ Αγρού είναι το πρώτο αγροτικό ΚΕ.ΠΟ και πως εντός του 2018, θα λειτουργήσουν και τα ΚΕ.ΠΟ. Λευκάρων και Κακοπετριάς σε χώρους, όπως και στην περίπτωση του Αγρού, που θα παραχωρηθούν από το Δήμο Λευκάρων και το Κοινοτικό Συμβούλιο Κακοπετριάς, αντίστοιχα.

Επεσήμανε πως από το ΚΕ.ΠΟ Αγρού, θα προσφέρονται πλέον, πέραν των παραδοσιακών ταχυδρομικών υπηρεσιών, και υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας), Υπουργείου Οικονομικών (Υπηρεσίες Χορηγιών και Επιδομάτων και Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής), Υπουργείου Υγείας (Έκδοση Κάρτας Νοσηλείας και Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Υγείας), Υπουργείου Εσωτερικών (Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης και Υπηρεσίες Επαρχιακών Διοικήσεων) καθώς και του δικού μας Υπουργείου (Τμήματος Οδικών Μεταφορών).

Ο κ. Γρηγορίου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η λειτουργία του ΚΕ.ΠΟ Αγρού, θα βελτιώσει σημαντικά το επίπεδο της συνολικής εξυπηρέτησης του κοινού στην ευρύτερη περιοχή της Πιτσιλιάς, κάτι που αποτελεί πάγιο στόχο των Κυπριακών Ταχυδρομείων ως δημόσιου οργανισμού, όπως είπε, αφού στην κοινότητα παρέχονται ήδη υπηρεσίες και από άλλα Κυβερνητικά Τμήματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα