"Στοιχειώνει" χρηματιστήρια - στερλίνα το Brexit

Η στερλίνα υποχώρησε περισσότερο από 2%, το ευρώ δέχθηκε νέα πίεση, ενώ τα χρηματιστήρια υποχώρησαν και πάλι τη Δευτέρα, καθώς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία οδήγησε τους επενδυτές να αναζητήσουν την ασφάλεια των επενδύσεων τους στο ιαπωνικό νόμισμα, το χρυσό και στα κυβερνητικά ομόλογα χαμηλού ρίσκου.

Οι τιμές του πετρελαίου

παρέμειναν κοντά στα χαμηλά επίπεδα της Παρασκευής, σημειώνοντας μικρή αύξηση, καθώς οι συναλλασσόμενοι έκριναν ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία θα έχει μικρή επίδραση στην παγκόσμια ζήτηση.

Η στερλίνα περιόρισε κάπως τις απώλειες της μετά τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσπορν, ότι η Κυβέρνηση έχει ισχυρά σχέδια έκτακτης ανάγκης και ότι η (Κεντρική) Τράπεζα της Αγγλίας είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα, αν χρειαστεί.

Η στερλίνα διαπραγματευόταν στα $1,3455, σημειώνοντας πτώση 1,8%. Στην αγορά συναλλάγματος της Ασίας, η στερλίνα είχε υποχωρήσει νωρίτερα σήμερα μέχρι και $1,3356, όταν την Παρασκευή βρέθηκε σε χαμηλό 31 ετών, στο $1,3228.

Έναντι του ευρώ, η στερλίνα υποχωρεί κατά 1,2%, στις 82,28 πένες, και έναντι του γεν κατά 1,7%, στα 137,10 γεν.

Τα χρηματιστήρια της κεντρικής Ευρώπης διευρύνουν τις απώλειες τους τη Δευτέρα με ορισμένες περιφερειακές αγορές να υποχωρούν μέχρι και 2%.

Ο δείκτης ανατολικής Ευρώπης MSCI υποχωρεί 1,3%, μετά την πτώση πέρα του 4% την Παρασκευή, ενώ το χρηματιστήριο της Πράγα σημειώνει πτώση πέρα του 2%, τη στιγμή που το χρηματιστήριο της Βαρσοβίας υποχωρεί κατά 1,5%.

Ο Δείκτης MSCI των αναδυόμενων αγορών υποχώρησε 0,5%.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ - REUTERS

Keywords
Τυχαία Θέματα