"Πράσινο φως" του Αρείου Πάγου για Βγενόπουλο

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύει το ελλαδικό πόρταλ, το κουτί της Πανδώρας, το θρίλερ για την ανάκριση του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της Μαρφίν Λαίκής Ανδρέα Βγενόπουλου, έλαβε τέλος αφού ο Άρειος Πάγος απέρριψε όλες τις θέσεις που προέβαλε η υπεράσπιση του.

Η μάχη για την ανάκριση του Βγενούπουλου ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ανακριτές της Κυπριακής αστυνομίας, μετέβηκαν στην Αθήνα για ν' ανακρίνουν τον πρόεδρο της MIG. Ωστόσο οι δικηγόροι του προσέφυγαν στο Συμβούλιο

Εφετών για να μην γίνει προχωρήσει η ανάκριση.

Το αίτημα των συνηγόρων του Ανδρέα Βγενόπουλου, έπρεπε να εξεταστεί από τον Εισαγγελέα Δικαστικής Συνδρομής αφού επρόκειτο για δικαστική συνδρομή μεταξύ Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο η Εισαγγελία Εφετών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αντί να απευθυνθεί στη Δικαστική Συνδρομή για να αποφασίσει αυθημερόν, προώθησε το αίτημα στο Συμβούλιο Εφετών. Τον Φεβρουάριο του 2016, το Συμβούλιο αποφάσισε ότι Ανδρέας Βγενόπουλος θα έπρεπε ν' ανακριθεί από τις κυπριακές Αρχές.

Η απόφαση του Συμβουλίου προωθήθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ωστόσο μία ημέρα πριν λήξει η προθεσμία υποβολής τουτ αιτήματος αναίρεσης ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Παρασκευαΐδης υπέβαλε αίτημα αναίρεσης της απόφασης με τον Ανδρέα Βγενόπουλο να δηλώνει αθώος.

Πλέον οι ανακριτές ετοιμάζουν βαλίτσες για να μεταβούν στην Αθήνα.

Οι απαντήσεις που αναζητούν οι Κυπριακές αρχές αφορούν τις έρευνες για τη χειραγώγηση της αγοράς καθώς και τη δημοσιοποίηση παραπλανητικών στοιχείων για την αγορά Ελληνικών ομολόγων του δημοσίου κατά την χρονική περίοδο 2010-2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα