"Μονόδρομος η κάρτα οπαδού":Τι θα περιλαμβάνει-Πού βρίσκεται

Μονόδρομος είναι η εφαρμογή, επιτέλους, της κάρτας οπαδού. Αυτό αναφέρει η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε δηλώσεις της, στον απόηχο των όσων θλιβερών συνέβησαν στο Τσίρειο στάδιο με τα επεισόδια που έκαναν τον γύρο της Κύπρου κι όχι μόνο.

Η Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου, μιλώντας στο SigmaLive, ανέφερε ότι δεν υπάρχει περιθώριο μη εφαρμογής της κάρτας οπαδού λόγω έλλειψης νομικού πλαισίου, όπως μερικοί ισχυρίζονται.

«Χουλιγκάνοι

ακροδεξιοί» -Αλήθεια ή όχι – Επιστημονική άποψη

Είναι από τις λίγες φορές, επισήμανε, που υπάρχει νομοθετική και εκτελεστική βούληση και η ίδια η νομοθεσία προβλέπει ρητά την εφαρμογή της κάρτας οπαδού.

Σε ποιο σημείο βρισκόμαστε

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Επίτροπος απέστειλε επιστολή προς τα Σωματεία, την ΚΟΠ και τον ΚΟΑ, προκειμένου να διασαφηνίσουν στο γραφείο της τι ισχύει επιτέλους. Η εφαρμογή της κάρτας θα είναι κάτω από την ομπρέλα του ΚΟΑ, ο οποίος και θα είναι ο νομικά υπεύθυνος για την τήρηση και την επεξεργασία του μητρώου.

Γήπεδα-«αρένες»: Ο 10λογος μέτρων ασφαλείας - Ποιος,πού,πώς

Είμαστε πιο κοντά από ποτέ, επεσήμανε η Επίτροπος, και αυτό που απομένει είναι να αναλάβει τις ευθύνες της η ΚΟΠ σε συνεργασία και με τα Σωματεία, αφού η όλη διαδικασία έχει προχωρήσει περισσότερο από ποτέ.

Το κάθε σωματείο σήμερα, έχει το δικό του σύστημα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να εγκαταλειφθεί προκειμένου να υπάρξει κάτι ενιαίο. Αναφορικά με σωματεία τα οποία διαθέτουν ένα σύστημα τήρησης μητρώου, η Επίτροπος υπογράμμισε ότι δεν είναι σε καμιά περίπτωση το ίδιο πράγμα οι κάρτες τύπου «loyalty card», αφού χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για παραχώρηση προνομίων από τις ομάδες προς τους φιλάθλους τους.

Από πού πηγάζει η ανάγκη βίας σε γήπεδα;Άποψη Κοινωνιολόγου

Τι θα περιλαμβάνεται στην κάρτα οπαδού

Στο παρόν στάδιο δεν έχει καθοριστεί το τι θα περιλαμβάνει η κάρτα. Αυτό που προέχει, ωστόσο, είναι να καθοριστεί και να εγκριθεί από την Επίτροπο το πότε θα χρησιμοποιείται από την Αστυνομία, για παράδειγμα, καθώς και τα επίπεδα πρόσβασης. Η κάρτα, ανέφερε η Ε. Λοϊζίδου, όπως καταγράφεται ρητά και στη νομοθεσία, υπακούει στην Αρχή της Νομιμότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα