"Λύνω Sudoku στη Δημόσια Υπηρεσία. Θέλω να πάω ΤΕΠΑΚ"

Με νέα επιστολή στον Πρόεδρο επανήλθε ο λέκτορας Ηλεκτρονικής ΑΤΙ, Σωτήρη Χατζηιωάννου.

Μετά την πρώτη επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέσω της οποίας του γνωστοποιούσε ότι πάει δουλειά για να λύνει Sudoku, ο λέκτορας Ηλεκτρονικής ΑΤΙ, Σωτήρης Χατζηιωάννου, Επιθεωρητής στο Επαρχιακό Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας (ΕΓΕΕ) Λευκωσίας, επανήλθε

χθες με νέα επιστολή και πάλι προς τον Νίκο Αναστασιάδη. Με τη νέα του επιστολή, ο κ. Χατζηιωάννου καταγγέλλει την «ανικανότητα και αδιαφορία του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού» να τον… αξιοποιήσει.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα Σημερινή, «σε συνέχεια προηγούμενων επιστολών μου, επισυνάπτω επιστολή του ΤΔΔΠ, που είναι μια καθαρή άρνηση να επιληφθεί και να λύσει ένα πρόβλημα. Φαίνεται ότι για αυτούς δεν είναι πρόβλημα να πληρώνομαι στην Α12+2 και να εκτελώ κάποια καθήκοντα στην αρχή της Α5. Κοστίζω 5.000 ευρώ τον μήνα στο Κύπριο φορολογούμενο. Η εργασία που κάνω, αν την έδιναν στον ιδιωτικό τομέα, δεν θα ξεπερνούσε τα 500 ευρώ.

Φαίνεται ότι για αυτούς δεν είναι πρόβλημα που πρέπει να διερευνηθεί, γιατί για τρία χρόνια η κύριά μου ασχολία ήταν να λύω Sudoku. (…) Φαίνεται ότι δεν είναι πρόβλημα που με δική τους έγκριση δημοσιεύτηκαν δύο θέσεις Ηλεκτρολόγου Μηχανικού που στη συνέχεια πάγωσαν και μέχρι σήμερα δεν μου έδωσαν καθήκοντα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Έχω γράψει ότι ολόκληρα εξάμηνα δεν σήκωσα πένα για σκοπούς εργασίας, δεν έπρεπε να ερευνήσουν το θέμα για να μην επαναληφθεί με άλλο δημόσιο υπάλληλο; Πόση αδιαφορία έχουν;», διερωτάται.

«Δέχομαι και με υποδεέστερους όρους»

Πέραν των πιο πάνω, ο Επιθεωρητής στο ΕΓΕΕ Λευκωσίας σημειώνει πως «για το θέμα που αναφέρει το ΤΔΔΠ ότι υπάρχει πειθαρχική έρευνα εις βάρος μου, επιβεβαιώνω το γεγονός, αλλά το παράπτωμα στο οποίο υπέπεσα είναι ότι έκανα μια δήλωση τον Ιούνιο 2015, δεν είπα όμως ότι δεσμεύομαι, και την πίστεψαν. Στη συνέχεια μού αφαίρεσαν τα καθήκοντα και με έθεσαν σε αυστηρό περιορισμό. Ιούλιο και Αύγουστο 2015 πάλι έλυα Sudoku για να περνώ την ώρα μου. Έχω εισηγηθεί να μεριμνήσετε για ένταξή μου στο ΤΕΠΑΚ με άδεια άνευ απολαβών. Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το ΤΔΔΠ αναφέρει ψευδώς ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο».

Έχω απαντήσει στο ψέμα, 19 δημόσιοι υπάλληλοι εντάχθηκαν με άδεια άνευ απολαβών. Στην επισυναπτόμενη επιστολή του το ΤΔΔΠ αναφέρει ότι αν ενταχθώ θα τύχω προνομιακής μεταχείρισης. Του έχω απαντήσει ότι δέχομαι ένταξη με προφανώς υποδεέστερους όρους, για να φύγει και αυτό το επιχείρημα. Δεν πιστεύω ότι το όραμα της Κυβέρνησης Αναστασιάδη έχει σχέση με την εικόνα που παρουσιάζω για τη Δημόσια Υπηρεσία. Πρέπει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα», καταλήγει ο κ. Χατζηιωάννου, ο οποίος σημειωτέον απέστειλε χθες και επιστολή στην Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, με την οποία της ζητεί συνάντηση μαζί της.

«Ας κάνει αίτηση στο ΤΕΠΑΚ»

Για το θέμα, πάντως, η «Σ» επικοινώνησε με τον Διευθυντή του ΤΔΔΠ Κύπρου Κυπριανού, από τον οποίο ζήτησε τη θέση του για το όλο θέμα. «Το 2007 και το 2010, όπως όλο το προσωπικό του ΑΤΙ, είχε την επιλογή, εάν το επιθυμούσε, να πάει στο ΤΕΠΑΚ, υπό κάποιες προϋποθέσεις και κίνητρα. Όμως αντί αυτής της επιλογής, επέλεξε να παραμείνει στη Δημόσια Υπηρεσία και από τότε μετατέθηκε στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, όπου του ανατέθηκαν κατά καιρούς διάφορα καθήκοντα.

Εδώ και κάποιο διάστημα ζητεί επανειλημμένα να τον πάμε στο ΤΕΠΑΚ επικαλούμενος και γνωμάτευση, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το αίτημά του, αφού πλέον είναι θέμα του ΤΕΠΑΚ να επιλέξει ποια άτομα θα εντάξει στις τάξεις του. Εμείς του έχουμε πει πολλές φορές, και το επαναλαμβάνω και σήμερα, όταν προκηρύξει θέσεις εργασίας το ΤΕΠΑΚ ας υποβάλει αίτηση κι αν γίνει αποδεκτή ας παραιτηθεί από τη Δημόσια Υπηρεσία και να πάει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν», κατέληξε ο κ. Κυπριανού.

Keywords
Τυχαία Θέματα