"Κύπρος; Πού είναι αυτό;"

Ο Γκιγιέρμε Σάντος μίλησε σε ιστοσελίδα της Βραζιλίας για την ζωή του στην Κύπρο και την πρώτη επαφή που είχε με τον Αλμπέρτο Μπενίτο και την Ανόρθωση.

Για την επαφή του με τον Μπενίτο:

"Μια μέρα μου τηλεφώνησε ο Αλμπέρτο Μπενίτο και μου είπε πως είναι στην Κύπρο και ότι θέλει να πάω εκεί. 'Κύπρος; Πού είναι αυτό;' του είπα. Και πήγα και κοίταξα τον χάρτη. Τον πήρα πίσω για να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες του συμβολαίου επειδή σε τέτοιες αλλαγές

χρειάζεσε μια σταθερή κατάσταση. Ήμουν καλά στην Sampaio Corrêa και δεν μπορούσα να πάω σε κάτι που ήταν αβέβαιο"

Για τη ζωή στην Κύπρο:

Κύπρος δεν είναι ένα γνωστό μέρος όπως η Αγγλία και η Γερμανία όμως είναι το μέρος που μου επέτρεψε να κάνω αυτό το μεγάλο βήμα, που μου άνοιξε πόρτες και πολλοί άνθρωποι με βοήθησαν. Η γυναίκα μου περιμένει παιδί επομένως ήταν η κατάλληλη στιγμή, όταν χρειαζόμουν μια αλλαγή, έγινε. Η Κύπρος είναι ένα πολύ τουριστικό μέρος. Υπάρχει η παραλία και κόσμος από Ελλάδα, λίγοι από Τουρκία και Γερμανία. Είναι πολύ ωραία, η γυναίκα μου και εγώ προσαρμοζόμαστε, μας αρέσει εδώ και πρέπει να μας αρέσει αφού είναι το μέρος που μου δίνει δουλειά. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνεργοι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν την ευκαιρία. Πρέπει να έχουμε ευγνωμοσύνη. Εδώ μιλάνε Ελληνικά και είναι μια γλώσσα που δεν ξέρω ούτε μια λέξη, πραγματικά δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Όμως μιλάμε στα Αγγλικά, κάποιοι μιλάνε λίγα Πορτογαλικά. Ο ένας μαθαίνει την γλώσσα του άλλου. Μπορεί να περάσω πέντε χρόνια εδώ και νομίζω ότι και έτσι δεν θα μάθω να μιλάω Ελληνικά"

"Αν κερδίσουμε το κύπελλο θα έχουμε μια θέση στο Europa League. Το Κυπριακό πρωτάθλημα μεγαλώνει, είναι δύσκολο. Δεν έχει 3-4 δυνατές ομάδες μόνο, όλες παλεύουν. Μου αρέσει πολύ και το βρήκα πολύ ενδιαφέρον"

Keywords
Τυχαία Θέματα