"Γιουσούφ Χότζα" το ψευδώνυμο του σχεδιαστή της επίθεσης

Δεύτερος τρομοκράτης με τον κωδικό "Γιουσούφ Χότζα" σχεδίασε την επίθεση στο Ρέινα την οποία εκτέλεσε ο δράστης, του οποίου οι φωτογραφίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από προχθές, αλλά παραμένει ασύλληπτος. Ο κωδικός του δράστη είναι "Εμπού Μουσλίμ Χορασάνι".

Όπως αποκαλύπτουν σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης, αμέσως μετά την αναχώρησή του από το Ρέινα, τηλεφώνησε στον ‘Γιουσούφ Χότζα’ από το τηλέφωνο του ταξιτζή, ο οποίος τελικά τον κατέβασε επειδή δεν είχε χρήματα να πληρώσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης είχε ξεχάσει τις 500 τουρκικές λίρες στο μπουφάν του που άλλαξε μέσα

στο νυχτερινό κέντρο, αφού ολοκλήρωσε την επίθεση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο δράστης έφτασε στην Κωνσταντινούπολη μαζί με τον ‘Γιουσούφ Χότζα’ στις 29 Νοεμβρίου από το Ικόνιο και εγκαταστάθηκαν στο Ζεϊτίνμπουρνου.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο κωδικός του δράστη είναι ‘Εμπού Μουσλίμ Χορασάνι’ και πως για να βγει από το Ρέινα μετά την επίθεση όχι μόνο άλλαξε το μπουφάν του αλλά έκανε και τον τραυματία. Το βράδυ εκείνο άλλαξε συνολικά οχτώ ταξί, τα οποία βρήκε όλα η τουρκική αστυνομία και πήρε καταθέσεις από τους οδηγούς τους. Πηγαίνοντας στο Ρέινα, ο δράστης είχε μαζί του δύο τσάντες, μία μικρή στην πλάτη και μία μεγάλη την οποία κουβαλούσε στον ώμο με δυσκολία. Μόλις έφτασε, έβγαλε το όπλο και το γεμιστήρα από τη μεγάλη τσάντα και άρχισε να πυροβολεί στις 01.18 ώρα Τουρκίας (00.18 ώρα Κύπρου). Από σύμπτωση οι τρεις από τους τέσσερις αστυνομικούς που είχαν καθήκοντα στην είσοδο δεν ήταν εκεί την ώρα εκείνη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα