"Εκλογές" κατεχομένων:"Κυβέρνηση" συνασπισμού η επόμενη μέρα

Με μηνύματα τόσο προς την Τ/κ κοινοτητα όσο και προς τους Ε/κ πραγματοποιήθηκαν οι παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα για την ανάδειξη των 50 λεγόμενων βουλευτών της ψευδοβουλής.

"Διαφύλαξα την ουδετερότητά μου, όπως υποσχέθηκα πριν 2,5 χρόνια, και σε αυτές τις "εκλογές", Με την ίδια προσοχή θα ανταποκριθώ και στο αποτέλεσμα των "εκλογών" ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

"Πιστεύω ότι οι εκλογές είναι κρίσιμες για ν` αλλάξει το σύστημα

στο Βορρά. Το κόμμα μας προχωρά σε μια τρίτη νίκη στη σειρά. Αποτελούμε μια σημαντική συνιστώσα στην Τ/κ ηγεσία. Οι συνομιλίες δεν συνδέονται με τις εκλογές στο Βορρά αλλά πιστεύουμε ότι οι συνομιλίες θα έχουν ένα νέο μέλλον" επεσήμανε ο Πρόεδρος Τ/κ κόμματος κοινοτικής δημοκρατίας, Τζεμάλ Οζγιγίτ .

Διαβάστε επίσης: Τ/κ ΜΜΕ για "εκλογές": Αυτά είναι τα πρώτα τρία κόμματα

Με νέο εκλογικό σύστημα βάση του οποίου ολόκληρη η κατεχόμενη περιοχή είναι ενιαία εκλογική περιφέρεια ψήφισαν οι πολίτες στο Ψευδοκράτος

"Το μήνυμα αυτών των εκλογών είναι σημαντικό. Αυτό σημαίνει ότι θα πάρουμε την μοίρα μας στα χέρια μας ως Τ/κ. Άλλο θέμα είναι η οικονομική βελτίωη για αν έρθουμε στα ίδια επίπεδα με τους Ε/κ για να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια ισότιμη πολιτεία" αναφέρει πολίτης.

Διαβάστε επίσης: Παράνομες εκλογές κατεχομένων: Έκλεισαν οι κάλπες

"Ελπίζω να έχουμε μια καλή συμφωνία για το μέλλον, για τα παιδιά μας για να έχουν μια καλή ζωή" επεσήμανε άλλος πολίτης.

Οι ψηφοφόροι είχαν τρεις επιλογές ψήφου με την οριζόντια να είναι η πιο πολύπλοκη.

Στις τελευταίες ψευδοεκλογές νικητής ήταν το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό, ακολουθούσε το Εθνικής Ενότητας, το Δημοκρατικό (DP) και τέταρτο το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας

"Θα πρέπει να παίρνουμε το μέρος όλων των Κυπρίων. θα ήταν καλό να είχαμε κοινά οράματα για να συναντηθούν ξανά οι άνθρωποι από τον Βορρά και τον Νότο" ανέφερε και τρίτος πολίτης.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι 42 χρόνια μετά την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, σχηματίστηκαν 26 λεγόμενοι κυβερνητικοί σχηματισμοί και κανένας δεν ολοκλήρωσε τη θητεία του.

Στις σημερινές εκλογές 379 υποψήφιοι από 8 κόμματα, και εννέα ανεξάρτητοι υποψήφιοι διεκδικουν τις 50 έδρες της ψευδοβουλής.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και έκλεισαν στις 6 το απόγευμα με τη ροή των αποτελεσμάτων να αρχίζει μια ώρα αργότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα