"Tσουνάμι γεωτρήσεων"- Τρυπάνι στα τεμάχια 6 & 3

Πορεία προς της Κυπριακή ΑΟΖ έχει το γεωτρύπανο Saipem 12.000 του ιταλικού κολοσοσύ ΕΝΙ, προκειμένου να αρχίσει γεώτρηση τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, αρχικά στο τεμάχιο 6 και ακολούθως στο τεμάχιο 3.

Η Τουρκία για άλλη μια φορά πνέει μένεα συνεχίζοντας τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες εν μέσω δηλώσεων και παράνομων δεσμεύσεων θαλάσσιων περιοχών για στρατιωτικές ασκήσεις, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπος Νίκο Χριστοδουλίδη να διαβεβαιώνει ότι σε καμία περίπτωση η τουρκική προκλητικότητα δεν πρόκειται να δημιουργήσει δυσκολίες στους

ενεργειακούς σχεδιασμούς της Λευκωσίας.

''Κάποιες από τις ενέργειες στόχο έχουν να δημιουργήσουν μια εικόνα ενα θέλετε αμφισβήτησης εντός της ΑΟΖ της Κ.Δ. Είναι ένας σταθερός και διαχρονικός στόχος της Τουρκίας ο οποίος δεν έχει επιτευχθεί και η καλύτερη απάντηση είναι η παρουσία των ενεργειακών Κολοσσών στην ΑΟΖ που είναι μια ξεκάθαρη ψήφος και οικονομικής και πολιτικής εμπιστοσύνης σε σχέση με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κ.Δ'' ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με το Νίκο Χριστοδουλίδη η Λευκωσία προβαίνει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και εσωτερικές διεργασίες ώστε να είναι όλα έτοιμα σε σχέση με τους ενεργειακούς σχεδιασμούς που έχουν καθοριστεί από τις εταιρείες που κατέχουν τεμάχια εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Κρίσιμη χρονιά για τις γεωλογικές δομές χαρακτηρίζει το 2018 ο Πρόεδρος της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου Πάνος Κελάμης.

'' Όσες περισσότερες γεωτρήσεις έχουμε τόσο θα έχουμε και μια καλύτερη γνώση, μια καλύτερη πληροφόρηση της γεωλογίας. Τι σημαίνει αυτό; Καλύτερη πληροφόρηση της γεωλογίας θα μας δώσει και καινούργιες ευκαιρίες να ανακλύψουμε νέες γεωλογικές δομές οι οποίες πιστεύω θα μας φέρουν θετικά δηλαδή την εξεύρεση φυσικών πόρων'' ανέφερε ο Πρόεδρος ΕΥΚ, Πάνος Κελάμης.

Ο Πάνος Κελάμης έκανε λόγο για τσουνάμι γεωτρήσεων εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.'' Όταν σε μια οικονομική ζώνη του μεγέθους της Κύπρου έχουμε πέντες καινούργιες εξερευνητικές γεωτρήσεις και όταν στην Σ. Αραβία ξέρουμε την έκταση την οποία έχει, γίνονται περίπου το χρόνο 15 με 16 γεωτρήσεις αυτό σημαίνει πραγματικά ένα τσουνάμι''.

Πέραν των γεωτρήσεων της ΕΝΙ, τρυπάνι το Φθινόπωρο του 2018 βάζει και αμερικανικός κολοσσός ExxonMobil.

Keywords
Τυχαία Θέματα