Αμερικανικό αντιτορπιλικό στο λιμάνι Λάρνακας (ΦΩΤΟ)

Στο λιμάνι της Λάρνακας έδεσε χθες το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ USS Porter DDG 78, κλάσης Arleigh Burke, στο πλαίσιο μιας προγραμματισμένης επίσκεψης στο νησί. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του 6ου Στόλου του Αμερικανικού Πολεμικού, η επίσκεψη αυτή εξυπηρετεί την ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ-Κύπρου, καθώς τα δύο έθνη συνεργάζονται για μια σταθερή, ασφαλή και ευημερούσα ευρωπαϊκή περιοχή.

«Το πλήρωμα αναμένει να βιώσει την

κουλτούρα και τη φιλοξενία της Λάρνακας. Είμαι ενθουσιασμένος για τις πολλές ευκαιρίες που θα πρέπει να απολαύσουμε και για το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που η Κύπρος έχει να προσφέρει ενώ είμαστε εδώ», δήλωσε ο διοικητής του πληρώματος Τζον Τόμπιν.

Το αντιτορπιλικό είναι εξοπλισμένο με πυραύλους ‘Τόμαχοκ’ και το αντιπυραυλικό σύστημα ‘Αιγίς’.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα

• «Το Porter βρίσκεται στην τέταρτη του περιπολία στην περιοχή δραστηριοτήτων του 6ου στόλου των Ηνωμένων Πολιτειών για υποστήριξη περιφερειακών συμμάχων και συνεργατών για τα εθνικά συμφέροντα ασφάλειας των ΗΠΑ στην Ευρώπη».

• «Η ενίσχυση των συνεργασιών κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο λιμάνι στη Λάρνακα δημιουργεί συνεχείς σχέσεις και τονίζει την κοινή μας δέσμευση για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή, αναζητώντας παράλληλα ευκαιρίες για τη βελτίωση της διαλειτουργικότητάς μας ως συμμάχων του ΝΑΤΟ».

• «Ο 6ος στόλος των Ηνωμένων Πολιτειών, με έδρα τη Νάπολη της Ιταλίας, διεξάγει ένα πλήρες φάσμα κοινών και ναυτικών επιχειρήσεων, συχνά σε συνεννόηση με συμμαχικούς και αλληλεπιδραστικούς εταίρους, προκειμένου να προωθήσει τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ και την ασφάλεια και σταθερότητα στην Ευρώπη και την Αφρική».

Keywords
Τυχαία Θέματα