Άλλοι 14 γιατροί καταγγέλθηκαν για μίζες

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η πρόσφατη καταδίκη των τριών γιατρών του δημοσίου για μίζες, στις οποίες έδινε ακουολογικό κέντρο σε γιατρούς, με σκοπό να προωθούν τα προϊόντα του.

Νέες καταγγελίες που έφθασαν πριν από 2 βδομάδες στην Ελεγκτική Υπηρεσία και διαβιβάστηκαν ήδη στον Γενικό Εισαγγελέα, αναφέρονται σε άλλους 14 ωτορινολαρυγγολόγους, 9 ιδιώτες και 5 του δημοσίου, που φέρονται να προωθούσαν ακουστικά σε ασθενείς από συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο.

Αποκαλυπτικές πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ

από την Ελεγκτική Υπηρεσία αναφέρουν ότι τα στοιχεία που στάλθηκαν ανώνυμα στο Γραφείο του Γενικού Ελεγκτή κοινοποιήθηκαν στην Αστυνομία και τη Νομική Υπηρεσία, και σε αυτά αφήνονται αιχμές κατά της αστυνομίας αναφορικά με την διαχείριση της διερεύνησης του θέματος.

Ερωτηθείς ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης απάντησε ότι «η καταγγελία διερευνάται από την πρώτη στιγμή από το ΤΑΕ Αρχηγείου με την δέουσα προσοχή και αξιολογούνται όλα τα στοιχεία και δεδομένα που υπάρχουν. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι σε συνεργασία με την Νομική Υπηρεσία».

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ΣΙΓΜΑ όλα τα στοιχεία που στάλθηκαν στις Αρχές αφορούν περιπτώσεις από το 2011 μέχρι το 2015, ενώ από τους τότε 5 γιατρούς του δημοσίου μόνο οι δύο συνεχίζουν σήμερα να εργάζονται στο κράτος.

Ενώπιον του Κώστα Κληρίδη βρίσκονται επίσης στοιχεία που αφορούν 20 επιταγές, αλλά και ευχαριστήριες επιστολές των γιατρών προς το Κέντρο.

Όσο αφορά την περίπτωση των ιδιωτών γιατρών, ακόμη κι αν αποδειχθεί ότι οι καταγγελίες είναι βάσιμες, δεν εγείρεται θέμα διάπραξης ποινικού αδικήματος.

Εγείρεται όμως θέμα εμπιστοσύνης μεταξύ αυτών και των πελατών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα