«Καψόνια» από ψευδοκράτος για προμήθειες εγκλωβισμένων

Αλαλούμ επικρατεί με τις προμήθειες προς τους εγκλωβισμένους, οι οποίες ήταν προγραμματισμένο να οδηγηθούν σήμερα το πρωί στους εγκλωβισμένους μας από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Σήμερα ήταν προγραμματισμένο όπως παραδοθούν στους εγκλωβισμένους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Σε ξεχωριστή αποστολή, μεταφέρονται μέσω του Ερυθρού Σταυρού φάρμακα αναλόγως των αναγκών των εγκλωβισμένων.

Μόνο φάρμακα και ιατρικές προμήθειες στους εγκλωβισμένους

Το φορτηγό των Ηνωμένων Εθνών, δεν πήγε να φορτώσει τις προμήθειες της ανθρωπιστικής

βοήθειας για τους εγκλωβισμένους της χερσονήσου της Καρπασίας από τις Κρατικές Αποθήκες.

Αυτή την ώρα, 2 περίπου ώρες μετά, η κατάσταση είναι συγκεχυμένη, αφού δεν έχει διευκρινιστεί ποιος είναι ο λόγος που το φορτηγό των φαρμάκων, το μοναδικό που θα μετέβαινε εκεί, παραμένει «εγκλωβισμένο» στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας. Το μπλόκο κράτησε περίπου 2 ώρες (γύρω στις 10.00 το μονοκάμπινο ήταν στο Λήδρα Πάλας) μέχρις ότου επιτρέψουν τη διέλευση του μικρού μονοκάμπινου οχήματος.

ΠτΔ: Παντελώς παράνομα τα μέτρα κατοχικού καθεστώτος

Τα φάρμακα παραχωρούνται από τον Ερυθρό Σταυρό προς τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία και φορτώνουν τις προμήθειες και τις μεταφέρουν στου εγκλωβισμένους, αναλόγως των αναγκών.

Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, οι κατοχικές αρχές έχουν δώσει οδηγίες στους Τ/κ που βρίσκονται στο σημείο ελέγχου στο Λήδρα Πάλας, στην κατεχόμενη Λευκωσία, να ελέγξουν το περιεχόμενο του φορτηγού. Νεότερη πληροφόρηση από τον χώρο του Λήδρα Πάλας, αναφέρει ότι δύο οχήματα των ΗΕ, που συνόδευαν το μικρό φορτηγό των ΗΕ, έχουν ήδη περάσει στα κατεχόμενα.

Λύπη ΟΥΝΦΙΚΥΠ για απόφαση ψευδοκράτους - Αρνητική εξέλιξη

Keywords
Τυχαία Θέματα