Ακιντζί: Λύση μέσα σε δύο μήνες αν υπάρχει βούληση

Ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι αν υπάρχει βούληση είναι δυνατό να βρεθεί λύση στο Κυπριακό εντός δύο μηνών και πρόσθεσε ότι μεταβαίνει στο αποψινό δείπνο με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη με αυτό το στόχο.

Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, σε ομιλία του σε φεστιβάλ στα κατεχόμενα ανέφερε ότι αν επαναρχίσουν οι συνομιλίες και τα ΗΕ καταστήσουν τη «διπλωματία του πήγαινε-έλα» πιο παραγωγική, τον Απρίλη ή το Μάη θα διαφανεί αν είναι δυνατό να υπάρξει κατάληξη ή όχι.

Διαβάστε επίσης:

Ο ΠτΔ απόψε ελπίζει σε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, λέει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ανέφερε ότι ο ίδιος μπορεί να παρουσιάσει μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει την πολιτική ισότητα, την ασφάλεια και την ελευθερία των Τ/κ, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να γίνει επαναξιολόγηση.

Ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε ακόμη ότι η ε/κ πλευρά μπορεί το καλοκαίρι να αρχίσει τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο και να υπάρξει ένταση όπως το 2014 αλλά και ότι με δεδομένο τις προεδρικές εκλογές του 2018 στη Δημοκρατία αν δεν υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις τον Απρίλη ή τον Μάη τότε το θέμα θα παραπεμφθεί για τον Μάρτιο του 2018 και η διαδικασία να καταστεί πιο προβληματική.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι η στάση της ε/κ πλευράς σε ό,τι αφορά τα ΜΟΕ δεν είναι θετική.

«Δεν αναγνωρίζετε αυτή την οντότητα, δεν έχουμε τέτοια απαίτηση, δεν θα σας εξαναγκάσουμε να αναγνωρίσετε την `ΤΔΒΚ` ή τις αρχές της πριν από τη λύση, όμως δεν μπορείτε να παραγνωρίζετε την ύπαρξη της» είπε και πρόσθεσε ότι η «ΤΔΒΚ» έχει σχολεία, «τμήμα πυρόσβεσης», «αστυνομία» και τον «πρόεδρο» της με τον οποίο η ε/κ πλευρά διαπραγματεύεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα