Άκερμαν: Κοινό καράβι οικονομία και Τρ. Κύπρου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχαν ο Πρόεδρος του ΔΣ και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Γιόζεφ Ακερμαν και Τζον Χουρικαν.

Εξερχόμενος του Προεδρικού, ο Γιοζεφ Άκερμαν δήλωσε ότι η Τράπεζα Κύπρου είναι μια ιστορική τράπεζα

και αυτή η ιστορική πορεία πρέπει να συνεχιστεί. Υπέδειξε μάλιστα ότι τα συμφέροντα της κυπριακής οικονομίας και της Τράπεζας Κύπρου είναι κοινά, αφού εάν η Κύπρος ορθοποδήσει θα πάει καλά και η Τράπεζα, όπως και το αντίθετο, κάνοντας μάλιστα λόγο για ένα κοινό καράβι.

Ο Τζον Χούρικαν κάνει εξαιρετική δουλειά, οπότε με σκληρή προσπάθεια είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσουμε τη χώρα να προοδεύσει, είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι η Τράπεζα Κύπρου θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις παρουσιάζονται.Θέμα εκποιήσεωνΌσον αφορά το θέμα των εκποιήσεων, ο Πρόεδρος του ΔΣ δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό τόσο για την Τράπεζα Κύπρου αλλά και την ίδια τη χώρα να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.Μας ενδιαφέρει, υπέδειξε, το Κοινοβούλιο να δώσει διέξοδο στο πρόβλημα, αναφέροντας παράλληλα πως όλα δείχνουν ότι τα πράγματα οδηγούνται προς μια ικανοποιητική λύση.Ενδεχόμενη έξοδος Ελλάδας από ΕυρώΣε ερώτηση σχετικά με τις συνέπειες ενός ενδεχόμενου Grexit, o Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου τόνισε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν αρνητική για τους Έλληνες και ακριβή για ολόκληρη την Ευρώπη.Η Ελλάδα, είπε, είναι μια χώρα που αγαπώ, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα όλα να πάνε καλά και κάτι τέτοιο να αποφευχθεί. Την ίδια στιγμή έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Αθήνα προειδοποιώντας ότι η υπομονή πολλών κρατών-μελών εξαντλείται.Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που προβληματίζει κυρίως Άκερμαν και Χούρικαν είναι η αναστάτωση που θα προκληθεί στην ευρωζώνη και όχι οι άμεσες επιπτώσεις στην Τράπεζα Κύπρου, αφού πλέον η έκθεση της τράπεζας στην Ελλάδα είναι πολύ μικρή. Γύρω στα 150-160 εκ. Ευρώ και κάποια ακίνητα.Σε αυτό το πλαίσιο η Τράπεζα Κύπρου θα ανακοινώσει αύριο τη μείωση προβλέψεων κάποιων εκατομμυρίων για την Ελλάδα, λόγω της θετικής έκβασης κάποιων υποθέσεων που αφορούν δάνεια και αξιόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα