ΑΚΕΛ: Υπάρχει ασυνεννοησία θεσμών στο θέμα των ΑΠΕ

Αρνητικά έχουν επηρεάσει τα έσοδα του Ταμείου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας η δραστική μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας τα τελευταία 2 χρόνια, αλλά και η μεγάλη μείωση στο κόστος αποφυγής της ΑΗΚ λόγω της μείωσης των διεθνών τιμών των καυσίμων, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Κώστα Κώστα.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, «σήμερα, οι υπηρεσιακοί του Υπουργείου Ενέργειας, παρουσίασαν κάποια

σενάρια τα οποία βασίζονται και σε εισηγήσεις που υπέβαλαν τα κόμματα. Μελετώντας τις εισηγήσεις αυτές, ως κόμμα διαπιστώνουμε ότι δεν έγινε αποδεκτή η εισήγηση μας για αφαίρεση των επιχορηγήσεων που δεν έχουν να κάνουν με ΑΠΕ ηλεκτρισμού, ενώ σημειώνουμε την αποδοχή των εισηγήσεων μας για επέκταση του σχεδιασμού μέχρι τα τέλη του 2019 και την αύξηση των ποσών που θα εισρεύσουν στο Ταμείο από τη δημοπράτηση των ρύπων, τα οποία θα κατατίθενται ετησίως με τη μορφή της κρατικής χορηγίας».

Επιπλέον, επισήμανε με απογοήτευση ότι για μια ακόμα φορά «είμαστε μάρτυρες της ασυνεννοησίας μεταξύ του Υπουργείου και άλλων Υπουργείων ή κυβερνητικών τμημάτων ή θεσμών. Ακούσαμε τον Έφορο Κρατικών Ενισχύσεων να διαμαρτύρεται έντονα για το ότι δε ζητήθηκε γραπτώς από τον Υπουργό η άποψή του αναφορικά με την αύξηση του τέλους για τους μεγάλους καταναλωτές, ενώ στο σημείωμα του Υπουργείου που στάλθηκε στη Βουλή γίνεται αναφορά σε θέση του Εφόρου».

Τέλος, ως ΑΚΕΛ, δήλωσε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια για «μια σωστή και ισορροπημένη λύση που θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του Ταμείου, χωρίς να στραγγαλίζει οικονομικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα