Αιχμές κατά της Επ.Θεσμών αφήνει μέσω "Σ" ο Αθ.Ορφανίδης

Λάδι στη φωτιά των ήδη τεταμένων συζητήσεων ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, για την εξαγορά από την Τράπεζα Κύπρου της ρωσικής τράπεζας Uniastrum, ρίχνει από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου διαμένει μόνιμα, ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας,

Αθανάσιος Ορφανίδης.

Καταγγέλλει μέσω της εφημερίδας "Η Σημερινή" ότι πίσω από τις ευθύνες που του αποδίδονται ενδεχομένως να κρύβεται o οίκος Alvarez &Marsal, τον οποίο κατηγόρησε για τον ίδιο λόγο και ο πρώην ισχυρός άντρας της Τράπεζας Κύπρου Αντρέας Ηλιάδης.

Ο Αθανάσιος Ορφανίδης, διέψευσε τα όσα κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών η λειτουργός του Τμήματος Εποπτείας της Κεντρικής Τράπεζας Αλεξάνδρα Θεοφίλου, ότι δηλαδή η τελική έκθεση που είχε ετοιμαστεί ήταν αρνητική ως προς την αποδοχή της πράξης εξαγοράς.

Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης ισχυρίζεται ότι ενδεχομένως κάποιοι εντός της Επιτροπής Θεσμών να μη θέλουν πραγματικά να τον ακούσουν. Επανέλαβε ότι είναι στη διάθεση του Κοινοβουλίου, για να συμμετέχει στις συνεδριάσεις τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου βρίσκεται.

Οι πολύ σημαντικές τοποθετήσεις του πρώην κεντρικού τραπεζίτη έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία οι πάντες συζητούν για την καθυστέρηση ή όχι στη διερεύνηση του οικονομικού σκανδάλου, κυρίως μετά τη διαπίστωση ότι για την εξαγορά της Uniastrum ουδείς εδώ και τρία σχεδόν χρόνια ανακρίθηκε.

Σημειώνεται ότι το σκάνδαλο της ρωσικής τράπεζας στοίχισε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της Τράπεζας Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα