Αύξηση στο εποχιακά διορθωμένο ΑΕΠ κατά 0,6% στην ζώνη ευρώ

Το εποχιακά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,6 % στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,5 % στην EE κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2016 , σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο , σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat , η στατιστική υπηρεσία της EE.

Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2015 , το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3 % στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,4 % στην

ΕΕ . Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους , το εποχιακά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,6 % στη ζώνη του ευρώ και κατά 1,7 % στην ΕΕ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 , μετά από + 1,6% και + 1,8 % αντίστοιχα το προηγούμενο τρίμηνο .

Η Eurostat επίσης εκτιμά ότι στη ζώνη του ευρώ ο ετήσιος πληθωρισμός αναμένεται να φτάσει στο -0,2% τον Απρίλιο του 2016 κάτω από 0,0 % το Μάρτιο.

Ανάμεσα στις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ , οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Απρίλιο ( 1,0 % , σε σύγκριση με 1,4 % το Μάρτιο ) , που ακολουθείται από τα τρόφιμα , το αλκοόλ και τον καπνό ( 0,8 % , σταθερά σε σύγκριση με το Μάρτιο ) , τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά , ( 0,5 % , σταθερά σε σύγκριση με το Μάρτιο ) και η ενέργεια ( -8,6 % , έναντι - 8,7 % το Μάρτιο ) .

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα