Αυτός ο αγώνας κι αν είναι πρόκληση!

ΑΠΟΕΛ
Οι «γαλαζοκίτρινοι» θα πάνε το Σάββατο στην ΑΕΚ ARENA με τις καλύτερες προϋποθέσεις και την ψυχολογία στα ύψη

Πρόκληση χαρακτηρίζουν όλοι στον Αρχάγγελο το ντέρμπι με την ΑΕΚ το ερχόμενο Σάββατο. Και πώς να μην είναι, άλλωστε, όταν οι «γαλαζοκίτρινοι» θα πάνε στην «ΑΕΚ ARENA» με το +7 από τον Απόλλωνα που ακολουθεί στη 2η θέση και με το +9 από την προσεχή αντίπαλό τους; Με αυτά τα δεδομένα, εύκολα μπορεί

να αντιληφθεί κανείς τη σημασία που θα έχει ενδεχόμενη νίκη.

Με απλά μαθηματικά, εάν οι «γαλαζοκίτρινοι» δραπετεύσουν από τη Λάρνακα με τους τρεις βαθμούς, θα θέσουν ουσιαστικά νοκ-άουτ την ΑΕΚ, αφού η μεταξύ τους διαφορά θα εκτοξευθεί στους 12 βαθμούς. Αν και θα απομένουν επτά αγωνιστικές μέχρι το φινάλε, πολύ δύσκολα η ΑΕΚ θα καταφέρει να μπει ξανά στο κυνήγι του τίτλου. Από την άλλη, ενδεχόμενη επιτυχία των «γαλαζοκιτρίνων» θα βάλει σαφώς ακόμα μεγαλύτερη πίεση στον Απόλλωνα, που θα αγωνιστεί την επόμενη (Κυριακή) στο ΓΣΠ, κόντρα στην Ομόνοια.

Στον Αρχάγγελο το κλίμα δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο, αφού η ομάδα προέρχεται από τρεις σερί νίκες με αντιπάλους την Ομόνοια, την Ανόρθωση και την ΑΕΛ. Με τους εννέα αυτούς βαθμούς, έχουν ξεπεράσει την ήττα που προηγήθηκε από τον Απόλλωνα στο Τσίρειο με 2-0, την Καθαρά Δευτέρα, παιχνίδι που ήταν στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής.

Ο Τόμας Κρίστιανσεν καταστρώνει τα πλάνα του με τη συμμετοχή των Ιωάννου να κρίνεται αμφίβολη προς το παρόν. Χθες ο διεθνής αμυντικός ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, κάτι που ανεβάζει την αισιοδοξία ότι μέχρι το Σάββατο θα προλάβει και θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του. Ο Βινίσιους έκανε χθες ασκήσεις με μπάλα, ενώ ο Εφραίμ φυσιοθεραπεία.

Εξελίξεις στον προγραμματισμό
Η επιστροφή του προέδρου της εταιρείας Πρόδρομου Πετρίδη από το εξωτερικό, σε συνδυασμό με την παρουσία από χθες στην Κύπρο του αρχισκάουτερ, Χουάνχο Λορένθο, σηματοδοτούν την έναρξη μιας εκ βάθους συζήτησης για τα μετεγγραφικά ζητήματα.

Ο Ισπανός αρχισκάουτερ έχει αξιολογήσει ορισμένους ποδοσφαιριστές, αφού τους έχει παρακολουθήσει σε διάφορα παιχνίδια ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και όχι μόνο. Γι’ αυτό και το μπλοκάκι του είναι γεμάτο σημειώσεις. Οι εισηγήσεις που θα δώσει θα επεξεργαστούν από τη διοίκηση και τη τεχνική ηγεσία, ούτως ώστε να παρθούν αποφάσεις ως προς το πού θα κινηθεί η ομάδα στο μετεγγραφικό παζάρι.

Θέμα Κρίστιανσεν
Πέραν των πιο πάνω, εξελίξεις αναμένονται και στο θέμα ανανέωσης της συνεργασίας με τον Τόμας Κρίστιανσεν. Είναι δεδηλωμένη η επιθυμία της διοίκησης αλλά και του Δανού τεχνικού, να συνεχίσουν τη μεταξύ τους συνεργασία, ωστόσο από τη στιγμή που δεν υπήρξε κάποια ανακοίνωση μέχρι στιγμής, είναι φυσικό να υπάρχει μια σχετική ανησυχία στον κόσμο.

Πάντως, με βάση σημερινά δεδομένα, οι πιθανότητες παραμονής του Τόμας Κρίστιανσεν στον ΑΠΟΕΛ και τη νέα περίοδο είναι μεγάλες. Λογικά, το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις. Εάν τελικά οι δύο πλευρές ανανεώσουν τη μεταξύ τους συνεργασία, τότε ο Δανός τεχνικός θα είναι ο πρώτος που θα ολοκληρώσει μια σεζόν στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ μετά τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς!

Keywords
Τυχαία Θέματα