Αυτή η αποστολή δεν είναι σαν τις άλλες

Σε ένα από τα ιστορικότερα γήπεδα της Αγγλίας θα αγωνισθεί ο Απόλλωνας την ερχόμενη Πέμπτη. Οι «κυανόλευκοι» του Σωφρόνη Αυγουστή θα αντιμετωπίσουν την Έβερτον στο «Γκούντισον Πάρκ», το οποίο φέτος γιορτάζει 125 χρόνια ζωής.

Φυσικά στην ομάδα της Λεμεσού δεν θα μεταβούν την Τρίτη το βράδυ στο Λίβερπουλ για να μετάσχουν στους εορτασμούς, αλλά για να προσπαθήσουν να βάλουν δύσκολα στην ομάδα του Κούμαν και να διεκδικήσουν ό,τι περισσότερο μπορούν στην ιστορική έδρα του αντιπάλου τους.

Ουσιαστικά από χθες ξεκινησε

η προετοιμασία του Απόλλωνα για τον δεύτερο αγώνα της ομάδας στον 5ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ αφού μέχρι χθες η προσοχή όλων ήταν στραμμένη στο λεμεσιανό ντέρμπι. Ο Σωφρόνης Αυγουστή και οι συνεργάτες του έχουν δει όλα σχεδόν τα φετινά παιχνίδια της Έβερτον και έχουν διαμορφώσει άποψη για το πώς θα πρέπει να προσεγγίσουν τον αγώνα της Πέμπτης.

Η αλήθεια είναι πως η αήττητη σε 6 παιχνίδια Έβερτον σε Αγγλία και Ευρώπη από την ημέρα που έγινε η κλήρωση των ομίλων δεν είδε άσπρη μέρα. Μέτρησε τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα από Τσέλσι, Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (χωρίς μάλιστα να σημειώσει γκολ), ενώ έχασε με χέρια κάτω στην Ιταλία από την Αταλάντα. Μοναδική της νίκη ήταν 3-0 για το Λιγκ Καπ την περασμένη Τετάρτη, επί της Σάντερλαντ, ενώ χθες φιλοξένησε την Μπόρνμουθ για την 6η αγωνιστική της αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε με εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στη θεωρητικά και πρακτικά καλύτερη ομάδα του ομίλου, Λιόν, την προσπάθειά του στην Ευρώπη και τώρα ενώπιόν του έχει δύο μεγάλες εκτός έδρας προκλήσεις. Αρχικά Αγγλία και Έβερτον και στην συνέχεια, 19 Οκτωβρίου, Ιταλία και Αταλάντα. Δυο παιχνίδια στα οποία η λεμεσιανή ομάδα είναι το αουτσάιντερ, όμως θα προσπαθήσει να τα κτυπήσει και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο και περισσότερο μπορεί να πάρει.

Ξέρει τι να κάνει
Ο μεγάλος στόχος του Απόλλωνα στον αγώνα της Πέμπτης θα είναι να μην επιτρέψει στους Άγγλους να έχουν τον γνωστό γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι τους. Αν καταφέρει η λεμεσιανή ομάδα να δώσει άλλο τέμπο στον αγώνα, τότε θα αυξήσει τις πιθανότητές της να επιστρέψει στην Κύπρο με κέρδος. Φυσικά ο Σωφρόνης Αυγουστή γνωρίζει ότι δεν είναι μόνο ο ρυθμός αλλά και πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να κάνουν σωστά οι ποδοσφαιριστές του. Π.χ. να βάλουν δύσκολα στην επιρρεπή για λάθη αμυντική γραμμή της Έβερτον, η οποία όταν πιέζεται συνήθως είναι σε τρικυμία, και να αμυνθεί καλά μη επιτρέποντας στην αγγλική ομάδα να δημιουργήσει φάσεις που θα της τονώσουν την αυτοπεποίθηση.

Η μαζικότερη;
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης, ο Απόλλωνας να έχει τη μαζικότερη παρουσία φίλων του σε εκτός έδρας παιχνίδι στην Ευρώπη. Οι κυπελλούχοι θα έχουν περίπου 3.000 εισιτήρια στη διάθεσή τους για το παιχνίδι με την Έβερτον στο Λίβερπουλ την ερχόμενη εβδομάδα και όλα δείχνουν πως θα εξαντληθούν! Το κυπριακό στοιχείο είναι πολύ έντονο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η περίοδος που διεξάγεται ο αγώνας βοηθά στην παρουσία και των φοιτητών, αφού οι περισσότεροι επιστρέφουν αυτήν την περίοδο πίσω για τις σπουδές τους. Θυμίζουμε ότι η μαζικότερη παρουσία οπαδών του ήταν στην Ρώμη τον Νοέμβριο του 2013, ενώ μετά ακολουθούν το Γκλάντμπαχ το 2014 και η Νίκαια το 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα