Άφησε το ποδόσφαιρο για τους αγώνες ο Γκασλί

Σύμφωνα με τον Εστεμπάν Οκόν, ο Πιερ Γκασλί άφησε το ποδόσφαιρο για να κάνει καριέρα στους αγώνες και να ξεκινήσει τα καρτ.

Το ντεμπούτο του στη Formula1 θα κάνει ο Πιερ Γκασλί στο προσεχές Γκραν Πρι της Μαλαισίας. Ο Γάλλος θα το πράξει αυτό, μετά την απόφαση της Toro Rosso να τον δοκιμάσει για το υπόλοιπο της σεζόν ενόψει του 2018 στη θέση του Ντανιίλ Κβιά

Όμως, για να βρεθεί στους αγώνες και στους τέσσερις τροχούς, έχει μία προϊστορία, την οποία αποκάλυψε ο Εστεμπάν Οκόν, μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη (28/9) στη Σεπάνγκ.

Οι δυο τους γνωρίζονται από μικρά παιδιά, με τον πιλότο της Force India να αποκαλύπτει πως ο Γκασλί άφησε μία καριέρα στο ποδόσφαιρο για να στραφεί στους αγώνες και στα μονοθέσια.

«Όταν ήμασταν εφτά ή οχτώ ετών, οι γονείς μας ήταν φίλοι κι έπαιζε ποδόσφαιρο, ενώ εγώ οδηγούσα καρτ. Ο πατέρας μου του είπε ''δοκίμασε το καρτ του Εστεμπάν'' και μετά από αυτό, άφησε το ποδόσφαιρο για τους αγώνες», ήταν τα λόγια του. Από τη μεριά του, ο Γκασλί μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Οκόν.

«Ξέρουμε ο ένας τον άλλον από τότε που είμαστε έξι ετών. Ζούσαμε στο ίδιο μέρος για πολύ καιρό και μεγαλώσαμε στα καρτ. Ήμουν χαρούμενος, όταν πήρε την ευκαιρία στη Formula1, πρώτα με το πρόγραμμα Gravity και μετά με τη Mercedes και ακολούθως με τη Manor στο DTM.

Ήμουν με τη Red Bull κι έπρεπε να περιμένω λίγο για τη δική μου ευκαιρία, αλλά ποτέ δε σύγκρινα την καριέρα μου με τη δική του», είπε ο προσεχώς οδηγός της Toro Rosso για να αναφερθεί και στο όνειρό του.

«Το να εκκινήσω τον πρώτο μου αγώνα στη Formula1 αυτό το Σαββατοκύριακο είναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται για μένα. Δούλευα πολύ σκληρά τα τελευταία χρόνια για να συμβεί αυτό. Αξίζει, είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ γι' αυτό το τριήμερο.

Θα το θυμάμαι για όλη μου τη ζωή», πρόσθεσε ο 21χρονος. Όσο για το αν θα έκανε λαμπρή καριέρα στο ποδόσφαιρο, αυτό δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς. Σημασία έχει ότι τώρα βρίσκεται στην F1 και έχει την ευκαιρία να αποδείξει το ταλέντο του. Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Γκασλί θα είναι ο 75ος Γάλλος που θα τρέξει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα