Αεροπλάνο γύρισε πίσω λόγω τρύπας στον κινητήρα (pic)

Ένα αεροπλάνο των China Eastern Airlines, χρειάστηκε να γυρίσει πίσω στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ, ύστερα από μια τεχνική βλάβη, που δημιούργησε τρύπα στο περίβλημα της μιας μηχανής του.

Η πτήση MU736 είχε ξεκινήσει με προορισμό την Σαγκάη, όταν μία ώρα μετά την απογείωση, ο πιλότος ανέφερε προβλήματα στον ένα κινητήρα του αεροσκάφους. Το airbus A330 προσγειώθηκε με ασφάλεια τελικά, πίσω στο αεροδρόμιο από το οποίο ξεκίνησε, ενώ δεν υπήρξαν αναφορές για κάποιο

τραυματισμό ανάμεσα στους επιβάτες.

Οι επιβάτες που πέρασαν την νύχτα τους στο Σίδνεϊ, δήλωσαν στα MME ότι είχαν μυρίσει κάτι να καίγεται μέσα στο αεροσκάφος, ενώ αρκετοί, δηλώνουν πως άκουσαν ένα δυνατό θόρυβο να έρχεται από την αριστερή μηχανή λίγο μετά από την απογείωση. Εικόνες που κάνουν τον γύρω των social media δείχνουν μια τεράστια τρύπα στο περίβλημα της μηχανής.

Ένας επιβάτης δήλωσε χαρακτηριστικά στο τηλεοπτικό δίκτυο Seven News της Αυστραλίας: «Ξαφνικά ακούσαμε αυτόν τον θόρυβο... μύριζε (κάπως) σαν κάτι να καίγεται». «Ήμουν πολύ τρομαγμένος. Το γκρουπ μας ήταν τρομοκρατημένο».

Μια άλλη γυναίκα που βρισκόταν στην πτήση ανέφερε στο πρακτορείο Reuters: «Το πλήρωμα του αεροσκάφους ήρθε και μας είπε να δέσουμε τις ζώνες μας, ενώ προσπάθησε να μας ηρεμήσει, αλλά ήμασταν όλοι πανικόβλητοι, γιατί κανένας δεν ήξερε τι συνέβαινε». Σύμφωνα με τους επιβάτες το πλήρωμα άδειασε τις θέσεις που βρίσκονταν κοντά στην χαλασμένη μηχανή.

#China Eastern #Airlines plane forced back #Sydney large: https://t.co/y9kmUsF3Jb, https://t.co/K1dJyMmkzB pic.twitter.com/lSHc7ZsVPb

Australia News (@AussieToday) June 12, 2017

Η China Eastern Airlines δήλωσε στα μίντια πως το πλήρωμα «είχε παρατηρήσει, την μη φυσιολογική κατάσταση του αριστερού κινητήρα και αποφάσισε να επιστρέψει αμέσως στο αεροδρόμιο του Σίντνεϊ» και πρόσθεσε πως όλοι οι επιβάτες θα εξυπηρετηθούν από νέες πτήσεις, την Δευτέρα 12 Ιουνίου. Ο εμπειρογνώμονας της αεροπορίας, Greg Waldron, της συμβουλευτικής εταιρείας FlightGlobal είπε στο BBC ότι «θα ήταν δύσκολο να πούμε από τόσο νωρίς τι προκάλεσε τόσο μεγάλη ζημιά» στο αεροσκάφος της China Eastern.

Ανέφερε επίσης, ότι οι ερευνητές θα εξετάσουν όλους τους πιθανούς παράγοντες, όπως είναι τα αρχεία συντήρησης του αεροσκάφους και του κινητήρα.

«Θα εκτιμήσουν επίσης προσεκτικά εάν ένα ξένο αντικείμενο μπορεί να έχει παίξει κάποιο ρόλο σε αυτό», είπε τέλος.

Πηγή BBC.com, lifo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα