Αερ. Λ/κας: Στην «τσιμπίδα» του τελωνείου Βρετανός

Έξι κιλά αδασμοαφορολόγητου καπνού εντοπίστηκαν στις αποσκευές Βρετανού στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Συνολικά έξι κιλά αδασμοαφορολόγητου εντοπίστηκαν την Τρίτη (12/12) το πρωί κατά τον έλεγχο ασφαλείας των επιβατών της πτήσης CO540, η οποία αναχωρούσε από το αεροδρόμιο Λάρνακας με προορισμό το Λονδίνο, στις αποσκευές άνδρα κατόχου Βρετανικού διαβατηρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν 120 συσκευασίες των 50 γραμμαρίων (6 κιλά) καπνού για στριφτό τσιγάρο μάρκας GOLDEN VIRGINIA.

Στη

σκηνή κλήθηκαν Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η εν λόγω ποσότητα καπνού δεν έφερε τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, ένδειξη ότι δεν καταβλήθηκαν γι` αυτήν, οι αναλογούντες δασμοί και φόροι, οι οποίοι ανέρχονται στα € 1.250 περίπου.

Ο εν λόγω επιβάτης συνελήφθη από Λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων για τα αυτόφωρα αδικήματα της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων και της παράνομης κατοχής αδασμοαφορολογήτων εμπορευμάτων και ο καπνός που εντοπίστηκε κατασχέθηκε.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων έκανε αποδεκτό αίτημα του συλληφθέντος για εξώδικο διακανονισμό της υπόθεσης με τη καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 1.740.

Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού ο επιβάτης αφέθηκε ελεύθερος ενώ ο καπνός εγκαταλείφτηκε στο Τμήμα Τελωνείων.

Επίσης σήμερα το απόγευμα, κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε από Λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων σε καφετέρια στη Λεμεσό, εντοπίστηκε ποσότητα 21 κιλών καπνού για ναργιλέ, για την οποία δεν έχουν καταβληθεί οι αναλογούντες δασμοί και φόροι.

Ο ιδιοκτήτης του υποστατικού συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα ενώ ο καπνός, η δασμοφορολογική επιβάρυνση του οποίοι ανέρχεται στα € 4.384, κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων έκανε αποδεκτό αίτημα του συλληφθέντος για εξώδικο διακανονισμό της υπόθεσης με τη καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 6.000.

Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού το εν λόγω πρόσωπο αφέθηκε ελεύθερο ενώ ο καπνός εγκαταλείφτηκε στο Τμήμα Τελωνείων.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα