US open: Αμερικανική υπόθεση μετά από 36 χρόνια

Σε τουρνουά γεμάτο εκπλήξεις εξελίχθηκε το απλό γυναικών του Αμερικανικού όπεν. Από την κορυφαία οκτάδα της παγκόσμιας κατάταξης, άρχισαν από τον 1ο κιόλας γύρο να αποκλείεται η μία τενίστρια μετά την άλλη και μέχρι τα ημιτελικά δεν έμεινε καμία!

Πλέον, από την κορυφαία 15άδα της κατάταξης, στην τελική τετράδα υπάρχει μόνο μία, η 37χρονη Βένους Γουίλιαμς, η οποία βρίσκεται στο νούμερο 9 του κόσμου και έχει κατακτήσει το τρόπαιο δύο φορές, το 2000 και το 2001. Έτσι, τώρα είναι το φαβορί και ελπίζει να το κατακτήσει πάλι, μετά από 16 χρόνια!

Αντίπαλός της θα είναι η 24χρονη

Σλόαν Στέφενς, νο 83 στον κόσμο, ενώ στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν η Μάντισον Κέις, νο 16, με την Κόκο Βαντεβέγκε, νο 22. Κοινώς, το απλό γυναικών εξελίχθηκε σε αμερικανική υπόθεση, αφού και οι τέσσερις τενίστριες των ημιτελικών είναι Αμερικανίδες!

Αυτό στο US open έχει να συμβεί 36 χρόνια! Η τελευταία φορά ήταν το 1981, όταν στα ημιτελικά βρέθηκαν η Κρις Έβερτ, η Τρέισι Όστιν, η Μπάρμπαρα Πότερ και η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, η οποία εκείνη την εποχή είχε πολιτογραφηθεί από Τσεχοσλοβάκα σε Αμερικανίδα. Η Ναβρατίλοβα πέρασε τότε στον τελικό, όμως ηττήθηκε από την Όστιν, που κατέκτησε το τρόπαιο. Είναι η εποχή που επί μια δεκαετία, από το 1974 έως το 1984, το Αμερικανικό όπεν το κατακτούσαν μόνο Αμερικανίδες, με την Μπίλι Τζιν Κινγκ, την Κρις Έβερτ, την Τρέισι Όστιν και την Μαρτίνα Ναβρατίλοβα.

Keywords
Τυχαία Θέματα