Tο πρώτο Life Achievement Award στο Παν. UCLan Cyprus

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017, στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus η πρώτη τελετή απονομής του Life Achievement Award 2017 του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus.

Εγκαινιάζοντας το θεσμό, το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus πέραν από την παραγωγή νέας γνώσης και την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας, επιβραβεύει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο την ιδιωτική πρωτοβουλία του ανιδιοτελούς εθελοντισμού για την υπηρέτηση των

αναγκών της κοινωνίας. Στα πλαίσια του θεσμού και στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος και το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus απένειμαν το Life Achievement Award στον κ. Αντώνη Μελά.

Κατά την διάρκεια της βράβευσης, ο Προέδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου κ. Φλώρος Βωνιάτης, παρουσίασε τη ζωή και την δράση του κ. Αντώνη Μελά, ξεκινώντας με μία σύντομη αναδρομή στα πρώτα πέντε χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus στην ανώτατη εκπαίδευση της Κύπρου.

Ο Προέδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας παρέθεσε χαιρετισμό, όπου επικρότησε το έργο και το επίπεδο του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus , τόνισε τη σημαντική δουλειά η οποία επιτελείται από το Πανεπιστήμιο τόσο στην ποιοτική εκπαίδευση των ντόπιων φοιτητών, όσο και στην προσέλκυση ξένων φοιτητών. Δεν παρέλειψε επίσης να υπογραμμίσει τη μοναδικότητα του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, να λειτουργεί ταυτόχρονα κάτω από τον Φορέα Διασφάλισης Ποιότητας του Ηνωμένου Βασιλείου και κάτω από το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, ειδικά μετά τις εξελίξεις με το BREXIT, προσφέροντας έτσι διπλά πτυχία πλήρως αναγνωρισμένα και πιστοποιημένα και από Κύπρο και από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Γεννημένος στις 2 Απριλίου 1939, ο κ. Αντώνης Μελάς ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως Δημοδιδάσκαλος. Με τα τραγικά γεγονότα του 1974, αποσπάται στην Υπηρεσία Μερίμνης και με το ανεπτυγμένο πνεύμα προσφοράς και αλληλεγγύης που τον διακατέχει, δημιουργεί Κέντρα Νεότητας στους προσφυγικούς καταυλισμούς, ενώ το 1977, με υποτροφία της κοινοπολιτείας, φεύγει για ένα χρόνο στην Ινδία και Κένυα οπού ειδικεύεται σε θέματα Νεολαίας. Επιστρέφοντας στην Κύπρο συνεχίζει να υπηρετεί την εκπαίδευση, ενώ στην ειδική εκπαίδευση, με δική του πρωτοβουλία, ανεγείρει νέες κτιριακές εγκαταστάσεις για το Ειδικό Σχολείο Απόστολος Βαρνάβας.

Σαν γονιός βλέπει τους κόπους του να ανταμείβονται αφού η οικογένεια του ενωμένη, δουλεύει σκληρά και αθόρυβα δημιουργώντας πρωτοποριακές επιχειρήσεις στον τομέα Τουρισμού και ποιοτικής διασκέδασης της νεολαίας. Τα παιδιά του Λίνος και Φίνος ηγούνται γνωστών και επιτυχημένων disco-clubs της Ευρώπης, όπως η γνωστή Black &White, ενώ ο Γιώργος δημιουργεί το θεματικό WaterPark της Κύπρου, Water World Ayia Napa.

Η βράβευση έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και ακολούθησε δεξίωση στις υπερσύγχρονες βραβευμένες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus στην Λάρνακα.

Keywords
Τυχαία Θέματα