Tα νέα ψηφιακά όπλα των Γερμανών στο Euro

Ειδικό λογισμικό της SAP επεξεργάζεται τεράστιους όγκους δεδομένων και αναλύει τις κινήσεις των αντιπάλων, με τους Γερμανούς ποδοσφαιριστές να ενημερώνονται μέσω iPad ακόμα και στο ημίχρονο για το πώς πρέπει να αγωνιστούν ή για το πώς χτυπάνε πέναλτι οι αντίπαλοί τους.

Το μυστικό της καλύτερης προετοιμασίας των Γερμανών ποδοσφαιριστών τα τελευταία χρόνια κρύβεται σε ένα ευφυές υπολογιστικό σύστημα το οποίο δημιούργησε η SAP -μία

από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, με ηγετική θέση στην αγορά του επιχειρησιακού λογισμικού, σε συνεργασία με τη Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Όπως στην οικονομία, στις επιχειρήσεις και την πολιτική, έτσι και στον αθλητισμό η συλλογή και η διεξοδική ανάλυση των πληροφοριών αποτελούν πηγή ισχύος. Σε πολλές περιπτώσεις κάνουν τη διαφορά. Είναι προαπαιτούμενο για την πληρέστερη προετοιμασία εν όψει κάθε αναμέτρησης, με όλες τις ομάδες του κόσμου να επενδύουν χρόνο, τεχνικά μέσα και ανθρώπινους πόρους στη συστηματική παρακολούθηση των αντιπάλων τους. Μόνο που οι Γερμανοί έχουν πάει τα τελευταία χρόνια την αθλητική κατασκοπεία μερικά βήματα πιο πέρα, αξιοποιώντας ό,τι πιο αποτελεσματικό έχουν να τους προσφέρουν η τεχνολογία των υπολογιστών και η επιστήμη της ανάλυσης δεδομένων.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα