T. Κουίκ: Η Ελλάδα είναι δίπλα στην Κύπρo

Από τον πρώτο πολίτη της Ελλάδας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέχρι τον τελευταίο, είμαστε στο πλευρό της Κύπρου για μια λύση του Κυπριακού που θα βασίζεται καταρχήν στην απομάκρυνση των κατοχικών στρατευμάτων και τον τερματισμό των εγγυήσεων, δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Τέρενς Κουίκ μετά από

συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στην παρουσία του Επιτρόπου Προεδρίας για θέματα αποδήμων Φώτη Φωτίου.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό, ο κ. Κουίκ χαρακτήρισε τη χθεσινή ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη στο Συνέδριο των Αποδήμων εντυπωσιακή. «Επίσης, ξέρει πολύ καλά ο κυπριακός λαός ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και ο πολύ καλά διαβασμένος – κανένας Τούρκος δεν μπορεί να ξεγελάσει – Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, είναι εδώ για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και νομίζω ότι το έχουμε αποδείξει και στην Ελβετία πολλαπλά».

Με τον Επίτροπο Φώτη Φωτίου, είπε, έχουν μια καλή χημεία στη συνεργασία τους, η οποία βοηθάει και στα διμερή θέματα Ελλάδας-Κύπρου, αλλά και στα τριμερή κυρίως με το Ισραήλ μέχρι τώρα, «αλλά και τη συνεργασία που θα αναπτύξουν με την Αρμενία και βλέπουμε παρακάτω γιατί έχουμε ορισμένα ερεθίσματα και από πλευράς Αιγυπτίων».

Αυτό που παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο πώς χειριζόμαστε τα θέματα της διασποράς, επενδύοντας κυρίως στους νέους, πρόσθεσε ο Έλληνας Υφυπουργός, είναι ότι οι τρεις χώρες - Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ - είναι παράγοντες σταθερότητας σε μια περιοχή που είναι γενικότερα πολύ ταραγμένη. «Και γεωπολιτικά πιστεύω ότι η κάθε χώρα ξεχωριστά, αλλά και η τριμερής συνεργασία, προσφέρει πολλά. Γιατί μία αναταραχή στην περιοχή σημαίνει και αναταραχή παγκόσμια», είπε.

«Ευχαριστώ πολύ, Φώτη, για όλα αυτά τα οποία κάνουμε παρεΐτσα και νομίζω ότι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας να κάνουμε, κυρίως επενδύοντας στους νέους ανθρώπους. Ευχαριστώ πολύ τα ΜΜΕ της Κύπρου που μας έδωσαν αυτό το βήμα», είπε.

Τον Τέρενς Κουίκ ευχαρίστησε για τη συνεργασία ο Επίτροπος Φώτης Φωτίου, λέγοντας ότι ενημέρωσαν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις κοινές τους δράσεις, ιδιαίτερα όσον αφορά τη διασπορά αλλά και τις συνεργασίες με το Ισραήλ, την Αρμενία και την Αίγυπτο. «Ήταν μια πολύ παραγωγική συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, γιατί τέτοιες συνεργασίες είναι που θα βοηθήσουν τις δύο χώρες για την προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων στα κέντρα λήψης αποφάσεων σε εκείνες τις χώρες τις υφηλίου που μπορούν να βοηθήσουν τα δύο κράτη».

Συνεχίζουμε Κύπρος και Ελλάδα την προσπάθεια, ενώνουμε δυνάμεις όσον αφορά τον απόδημο Ελληνισμό και νομίζω μέσα και από το μνημόνιο που έχουμε υπογράψει πρόσφατα, μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα για την προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων, κατέληξε ο κ. Φωτίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα