Rynair: Έρχονται προβλήματα στις πτήσεις λόγω Brexit

Το ενδεχόμενο πρόκλησης μεγάλης αναταραχής στις πτήσεις μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ από τον Μάρτιο 2019 είναι ολοένα και πιο πιθανό, καθώς προχωρούν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, προειδοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο’Λίρι, την Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι αεροπορικές εταιρείες αναφέρουν ότι θα χρειαστεί μια νέα συμφωνία για να αντικατασταθεί

η υφιστάμενη των «Ανοιχτών Ουρανών» ως τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του χρόνου για να μπορέσουν να παρέχουν προγραμματισμένες πτήσεις τους μήνες μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Αλλά, σύμφωνα με τον Ο’Λίρι οι αρχικές ενδείξεις από τις συνομιλίες για το Brexit, δεν είναι πολλά υποσχόμενες και ότι πιθανόν οι απαιτήσεις της ΕΕ για οποιαδήποτε νέα συμφωνία, περιλαμβανομένης εποπτείας από το Δικαστήριο της ΕΕ, να μην γίνονται εύκολα αποδεκτές από το Λονδίνο.

«Οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία πριν τα Χριστούγεννα του 2018, γιατί είναι προς όφελος των Ευρωπαίων να μην υπάρξει συμφωνία … Και εδώ στο ΗΒ θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου», ανέφερε σε δημοσιογράφους ο Ο’Λίρι, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης, στο Λονδίνο.

Μιλούσε μετά από μια «πολύ καλή συνάντηση» που είχε με τον Βρετανό Υπουργό Μεταφορών Κρις Γκρέιλινγκ. Ο κ. Ο’ Λίρι είπε ότι ο κ. Γκρέιλινγκ γνωρίζει πολύ καλά ότι πρέπει να ολοκληρωθεί μια συμφωνία για τις αερομεταφορές πριν το τέλος του 2018.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε ο ίδιος δεν μοιράζεται την αισιοδοξία του κ. Γκρέιλινγκ ότι μια συμφωνία θα είναι εύκολη.

«Πιστεύουμε ότι οι γαλλικές και οι γερμανικές αερογραμμές ιδιαίτερα διαπραγματεύονται ενεργά εναντίον της οποιασδήποτε ευνοϊκής συμφωνίας», ανέφερε.

Ο ίδιος προειδοποιεί από τον Ιανουάριο ότι μια αποτυχία να υπάρξει μια νέα διμερής συμφωνία για τις αερομεταφορές μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών ως το αργά το 2018 θα οδηγήσει σε ολοκληρωτικό πάγωμα των πτήσεων μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ.

Χωρίς συμφωνία για τον τομέα των αερομεταφορών, είπε, η Ryanair θα μετακινήσει δεκάδες αεροπλάνα που τώρα βρίσκονται σε βάσεις στη Βρετανία σε άλλες χώρες της ΕΕ για να συνεχίσει να τα χρησιμοποιεί για πτήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα