Oζερσάι καλεί Ακιντζί σε διαβήματα στον ΟΗΕ για ΑΟΖ

Σε πρωτοβουλίες ενάντια στην πρόθεση της Κυπριακής Δημοκρατία να καταθέσει συντεταγμένες για όλη την ΑΟΖ, κάλεσε τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ο ηγέτης του τ/κ Λαϊκού Κόμματος Κουντρέτ Οζερσάι.

«Ο Πρόεδρος Ακιντζί πρέπει να προβεί σε διαβήματα προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και να συναντηθεί με τους πρεσβευτές των μόνιμων κρατών μελών που ανήκουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», ανέφερε ο Οζερσάι,

σύμφωνα με την εφημερίδα Diyalog.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι δεν ήταν τυχαίο ότι ο Αναστασιάδης είχε υπογραμμίσει τις εξερευνήσεις υδρογονανθράκων στο οικόπεδο 6 πριν τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στον «Νότο», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Ο Ακιντζί πρέπει να κάνει κάτι για να συμφωνήσει με όλα τα μέρη σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες, προκειμένου να εκτονώσει τις εντάσεις και να προετοιμάσει το έδαφος για περαιτέρω διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό. Αυτές οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να είναι η σύναψη εταιρικής σχέσης ή συνεργασίας μεταξύ δύο υφιστάμενων πολιτικών αρχών», ανέφερε.


Υπενθυμίζεται ότι το τ/κ «υπουργείο εξωτερικών», σχολιάζοντας το θέμα καθορισμού των συντεταγμένων των ΑΟΖ ΚύπρουΕλλάδας, αναφέρει ότι απορρίπτεται η προσέγγιση (της ε/κ πλευράς) που θεωρεί ότι οι Τ/κ δεν υπάρχουν και αυτού του είδους οι αποφάσεις δεν δεσμεύουν για κανέναν λόγο την τ/κ πλευρά.

Διαβάστε επίσης : «ΥπΕξ»: Πολύ επικίνδυνα βήματα κάνει η ε/κ πλευρά

Keywords
Τυχαία Θέματα