Oστά δύο Ελληνοκυπρίων εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα

Τα οστά δύο Ελληνοκυπρίων εντόπισε η ομάδα εκταφής της ΔΕΑ σε περιοχή κοντά στα Λιβάδια Καρπασίας.

Σύμφωνα με το Ε/κ μέλος της Επιτροπής Νέστορα Νέστορος, σήμερα εντοπίστηκαν τα οστά και δεύτερου ατόμου στο συγκεκριμένο σημείο. Η πληροφορία που είχε φτάσει στη ΔΕΑ για συγκεκριμένο

σημείο κοντά στην κοινότητα, αφορούσε, είπε στο ΚΥΠΕ, σε ένα άτομο, αλλά στην πορεία και με βάση και τις έρευνες των Τ/κ, τα πρόσωπα έγιναν δύο. “Από τα πρώτα ευρήματα φαίνεται ότι έχουμε οστά δύο προσώπων”.

Επρόκειτο, πρόσθεσε, “για περιοχή στην οποία είχαμε δώσει μεγάλη βαρύτητα και είχαμε σκάψει μεγάλη έκταση”. Εκσκαφές είχαν γίνει στην περιοχή και το 2012 χωρίς αποτέλεσμα τότε, ενώ αυτό που έπεται τώρα – διευκρίνισε – είναι η οριοθέτηση του σημείου που βρέθηκαν τα οστά και ο καθορισμός της περιοχής για την ανεύρεση όσων περισσότερων οστών γίνεται. Τα οστά, είπε, εντοπίστηκαν σε βάθος 2,5 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους και φαίνεται ότι ήταν ένα κοίλωμα.

Ο κ. Νέστορος ανέφερε επίσης ότι η ομάδα εκταφής που ενεργεί στο κοιμητήριο της Μόρφου εντόπισε χθες άλλα δύο λείψανα, ανεβάζοντας τον αριθμό των ατόμων στους 13. Συνολικά, είπε, εννιά ομάδες της ΔΕΑ βρίσκονται αυτή τη στιγμή επί το έργον, οι επτά κάνουν εκσκαφές σε περιοχές στα κατεχόμενα και οι δύο στις ελεύθερες περιοχές και συγκεκριμένα στον Άγιο Δομέτιο και τα Λατσιά, όπου όμως δεν έχει ανευρεθεί τίποτα μέχρι στιγμής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα